Artikel top billede

Apple er verdens største aftager af særlig mikrofon

Apples indkøb af en særlig type mikrofon er steget med hele 173 procent.

Computerworld News Service: Det dundrende salg af iPad og solide salgstal for iPhone i 2011 har gjort Apple til verdens største aftager af såkaldte mems-mikrofoner, lyder det fra markedsanalysefirmaet IHS iSuppli.

Apple indkøbte sidste år 349 millioner mems-mikrofoner, hvilket er 173 procent flere end i 2010, da selskabet aftog 128 millioner enheder, oplyser IHS iSuppli i en ny rapport om markedet for denne mikrofontype.

Mikrofoner af typen mems (mikroelektromekanisk system) anvender en trykfølsom membran, der er en integreret del af en halvleder.

De anvendes i udbredt grad i mobiltelefoner, hovedtelefoner, bærbare og videokameraer.

Bedre lyd og mindre størrelse

De har efterhånden erstattet de konventionelle mikrofoner af ECM-typen i mange forskellige produkter, fordi de giver bedre lydkvalitet, ofte er mindre og bedre tolererer temperaturudsving. MEMS-mikrofoner er dog dyrere end ECM'er.
Apple bruger to mems-mikrofoner i iPhone 4 og i iPhone 4S, en enkelt i headsettet til iPhone og en enkelt i iPad 2.

Også Samsung, Motorola og LG bruger dem i deres smartphones og tablets.

"I 2010 skød Apple det aktuelle boom i salget af mems-mikrofoner i gang, da selskabet begyndte at anvende dem i sin iPhone 4," fortæller Jérémie Bouchaud, der er chef og ledende analytiker på området mems og sensorer hos IHS.

"Men da mems -mikrofonerne også blev tilføjet den meget succesfulde iPad 2 i 2011 begyndte Apple at aftage vanvittigt mange af de små enheder. Lagt sammen med en stor stigning i Apples indkøb af mems-mikrofoner til iPhone-headsets overgik selskabet alle og blev den største aftager af disse enheder, hvilket giver vækst for hele mems-markedet."

Står for 27 procent af alle indkøb

Apples andel af det samlede forbrug af mems-mikrofoner steg fra 18 procent i 2010 til 27 procent i 2011.

Til sammenligning steg Samsungs andel fra 19 til 20 procent i samme periode. LG's andel faldt fra 12 til syv procent, mens Motorolas andel faldt fra seks til fem procent.

Den samlede globale leverance af mems-mikrofoner steg i 2011 til 1,3 milliarder enheder.

Det er en stigning på 82 procent fra 704 millioner enheder i 2010. IHS iSupplis vurderer, at den samlede omsætning i markedet for mems-mikrofoner vil nå op på omkring 2,8 milliarder kroner i 2012, hvilket vil være en stigning på hele 32 procent fra omkring 2,1 milliarder kroner i 2011.

 Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere