Artikel top billede

Apple er verdens største aftager af særlig mikrofon

Apples indkøb af en særlig type mikrofon er steget med hele 173 procent.

Computerworld News Service: Det dundrende salg af iPad og solide salgstal for iPhone i 2011 har gjort Apple til verdens største aftager af såkaldte mems-mikrofoner, lyder det fra markedsanalysefirmaet IHS iSuppli.

Apple indkøbte sidste år 349 millioner mems-mikrofoner, hvilket er 173 procent flere end i 2010, da selskabet aftog 128 millioner enheder, oplyser IHS iSuppli i en ny rapport om markedet for denne mikrofontype.

Mikrofoner af typen mems (mikroelektromekanisk system) anvender en trykfølsom membran, der er en integreret del af en halvleder.

De anvendes i udbredt grad i mobiltelefoner, hovedtelefoner, bærbare og videokameraer.

Bedre lyd og mindre størrelse

De har efterhånden erstattet de konventionelle mikrofoner af ECM-typen i mange forskellige produkter, fordi de giver bedre lydkvalitet, ofte er mindre og bedre tolererer temperaturudsving. MEMS-mikrofoner er dog dyrere end ECM'er.
Apple bruger to mems-mikrofoner i iPhone 4 og i iPhone 4S, en enkelt i headsettet til iPhone og en enkelt i iPad 2.

Også Samsung, Motorola og LG bruger dem i deres smartphones og tablets.

"I 2010 skød Apple det aktuelle boom i salget af mems-mikrofoner i gang, da selskabet begyndte at anvende dem i sin iPhone 4," fortæller Jérémie Bouchaud, der er chef og ledende analytiker på området mems og sensorer hos IHS.

"Men da mems -mikrofonerne også blev tilføjet den meget succesfulde iPad 2 i 2011 begyndte Apple at aftage vanvittigt mange af de små enheder. Lagt sammen med en stor stigning i Apples indkøb af mems-mikrofoner til iPhone-headsets overgik selskabet alle og blev den største aftager af disse enheder, hvilket giver vækst for hele mems-markedet."

Står for 27 procent af alle indkøb

Apples andel af det samlede forbrug af mems-mikrofoner steg fra 18 procent i 2010 til 27 procent i 2011.

Til sammenligning steg Samsungs andel fra 19 til 20 procent i samme periode. LG's andel faldt fra 12 til syv procent, mens Motorolas andel faldt fra seks til fem procent.

Den samlede globale leverance af mems-mikrofoner steg i 2011 til 1,3 milliarder enheder.

Det er en stigning på 82 procent fra 704 millioner enheder i 2010. IHS iSupplis vurderer, at den samlede omsætning i markedet for mems-mikrofoner vil nå op på omkring 2,8 milliarder kroner i 2012, hvilket vil være en stigning på hele 32 procent fra omkring 2,1 milliarder kroner i 2011.

 Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere