Artikel top billede

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3

HTML5 og CSS3 er nogle af tidens hotteste web-teknologier, men skal bruges med omtanke. Ny side giver konkrete anbefalinger til udviklerne.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

HTML5-standarden, der er den nyeste udgave af HTML, giver webudviklere en række nye muligheder, når de udvikler browser-løsninger.

Sammen med CSS3 er det to af grundstenene i moderne web-løsninger.

Men selvom HTML5 er et sandt udvikler-mekka, skal teknologien bruges med omtanke. Det skyldes, at ikke alle funktioner understøttes af alle browsere, samt at HTML5-standarden stadig er under udarbejdelse.  

I ny webside forsøger derfor at opstille nogle generelle guidelines for brugen af HTML5.

It-mediet Eweek skriver, at HTML Please, som siden hedder, skal har til formål at guide udviklerne til sikker brug af HTML5 og CSS3.

Her skal du passe på

På siden er de forskellige tags delt op i tre kategorier, så man som udvikler kan overskue, hvilke funktioner man kan bruge uden videre, hvilke der skal bruges med omtanke, og hvilke man direkte skal holde sig fra.

"HTML5 Please hjælper dig med anbefalinger til polyfills og implementering, så du kan beslutte, om og hvordan du skal bruge hver enkelt feature," skriver holdet bag HTML5 Please.


HTML5 Please indeholder en række anbefalinger.

Siden anbefaler blandt andet, at man uden problemer kan bruge de nye audio- og video-tags i HTML5, men at man eksempelvis skal lade være med at bruge tagget input type="color", fordi kun Opera-browseren endnu understøtter den funktion.

"Du bør formentlig undgå dette, til det understøttes i WebKit, Gecko eller IE," kan man læse på siden.

Bag HTML Please står blandt andre personer fra Opera og Googles Chrome.

HTML5-standarden har været på vej i efterhånden mange år.

Det ventes, at standarden kan få stemplet "Candidate Recommendation" i løbet af i år, mens den helt færdige standard først vil være klar i 2022. 

Selvom udviklerne generelt hylder HTML5, er der også en række barske sandheder ved brugen af HTML5, man er nødt til at forholde sig til - læs mere om det her

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere