Artikel top billede

HTC sadler om: Slut med mange modeller

HTC vil skære drastisk ned på antallet af telefoner, der skal ud på markedet i 2012. Se, hvordan det skal øge salget.

Læs også:

Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine

Ifølge teknologisiden Mobile Today melder HTC nu ud, at faldende salg og omsætning i det seneste kvartalsregnskab får den konsekvens, at selskabet i 2012 vil skære kraftigt ned i antallet af telefoner, der spyttes ud på markedet.

HTC er ikke den eneste smartphone-producent, der har kig på denne strategi. Også Motorola og muligvis Samsung tænker i de samme baner.

I hvert fald den britiske del af HTC vil fokusere på at levere nogle få ‘hero'-smartphones frem for en hav af mere eller mindre bemærkelsesværdige modeller.

HTC's indtjening før skat faldt med hele 26 procent i det seneste kvartal, det første kvartalsfald i to år.

Phil Robertson, der er chef for HTC i England, fortæller til Mobile Today, at HTC vil vende tilbage til en strategi, hvor der skal lanceres færre telefoner:

"Vi skal tilbage til at fokusere på det, der gjorde os så gode - fantastisk hardware og rigtig god kundeservice. Vi sluttede 2011 med langt flere produkter, end vi lagde ud med. Vi prøvede for meget," udtaler Phil Robertson til Mobile Today.

Sådan klarer HTC sig

I Gartners opgørelse over salget af mobiltelefoner og smartphones i tredje kvartal 2011 lå HTC helt nede på en syvendeplads på verdensplan - overgået af selskaber som Nokia, Samsung og Apple, men foran Motorola og Sony Ericsson.

HTC-markedsandelen på 2,7 procent var en pæn stigning fra 1,6 procent i samme kvartal året før, men det er formentlig selskabets hensigt, at den skal vokse endnu mere.

"2012 handler om at give vores kunder noget specielt," lyder det fra Phil Robertson til Mobile Today.

HTC, der har hovedkvartal i Taiwan, har 12.943 ansatte. Selskabet blev stiftet i 1997.

Siden har selskabet haft uhyre travlt med at spytte mobiltelefoner ud på markedet. Det fremgår ikke mindst af en Wikipedia-oversigt over alle selskabets telefoner.

Selskabet har allerede lanceret 36 Android-telefoner og syv Windows Phone-telefoner.

Læs også:

Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.