Artikel top billede

Android buldrer afsted på markedet for tablet-pc'er

Tablet-pc'er med Android er ved at gøre et indhug i Apples markante andel af det samlede tablet-marked. Se de aktuelle salgstal her.

Læs også:

Sværm af tablet-nyheder fremtvinger stort prisdyk

Computerworld News Service: En ny rapport fra analysefirmaet Strategy Analytics viser, at der blev leveret 10,5 millioner Android-baserede tablets i fjerde kvartal 2011, hvilket udgør 39,1 procent af samtlige leverede tablets i perioden.

Apples iPad er dog stadig kongen i tablet-markedet: Apple leverede 15,4 millioner iPads i fjerde kvartal, hvilket udgør 57,6 procent af samtlige leverede tablets i perioden.

De nye tal afspejler dog en væsentlig vækst for Android-tablets i det forløbne år, da Android-baserede tablets kun udgjorde 29 procent af samtlige leverede tablets i fjerde kvartal 2010, hvor iPads udgjorde en andel på hele 68,2 procent af det samlede marked.

Neil Mawston, der er administrerende direktør for Strategy Analytics, påpeger, at væksten for Android-tablets har været meget lig væksten for Android-baserede smartphones.

"Dusinvis af Android-modeller fordelt på mange lande og mange forskellige varemærker såsom Amazon, Samsung og Asus har drevet væksten," forklarer han.

"Android er indtil videre tydeligvis relativt populær hos tablet-producenterne på trods af bekymringen om fragmentering af styresystemet, brugergrænsefladen og økosystemet i forbindelse med salg af applikationerne."

Nyt Android-OS skal styrke salget

Google har forsøgt at imødegå bekymringen om fragmentering med udgivelsen af Android 4.0 Ice Cream Sandwich, der er den første version af platformen, der er designet til at køre på både tablets og smartphones.

Den nye version af styresystemet har adskillige nye funktioner heriblandt en skærmlås, der kan gøre brug af ansigtsgenkendelse; Android Beam gør det muligt for brugerne at dele kontaktinformation, ruteangivelser, websider og andet ved hjælp af near field communication (NFC); integration med det sociale netværk Google+ lader brugerne gruppevideochatte med deres forskellige netværk af venner.

Selvom Apples iPad fuldstændigt har domineret tablet-markedet de sidste to år, så er en ny omgang af billige tablets begyndt at komme på markedet i den sidste måneds tid, ført an af Amazons populære Kindle Fire, der kører Android.

Amazon hævder, at Kindle Fire har været "det mest succesfulde produkt, vi nogensinde har lanceret," og Barclays analytiker Anthony DiClemente estimerer, at Amazon solgte 5,5 millioner enheder af Kindle Fire alene i det første kvartal efter lanceringen.

Disse tal blegner dog sammenlignet med iPad, som Apple ifølge DiClementes estimat solgte i 13 millioner eksemplarer i fjerde kvartal 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sværm af tablet-nyheder fremtvinger stort prisdyk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.