Artikel top billede

Foto: Lotus Head.

To it-styrelser massefyrer - folk ryger ud på stribe

Lige nu sidder flere medarbejdere i Moderniseringsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen til samtale, hvor de får at vide, at de er blevet fyret.

Læs også:
It-fyringer på vej i statens store it-styrelser

Denne mandag morgen har prikkerunderne som forventet været i gang hos Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen, der er efterfølgerne fra det nu hedengangne IT- og Telestyrelsen.
 
Da fyringerne sker i skrivende stund, ønsker styrelserne ikke at kommentere på, hvor mange personer det konkret drejer sig om.

Det vil de først, når alle afskedigelsessamtaler er blevet afviklet.
 
Det forventes, at alle samtaler er afholdt mandag middag.

Derefter vil de konkrete tal blive meldt ud.

Størrelsesordenen af fyringer formodes at ligge på 65 til 75 personer fordelt på op mod 30 i Digitaliseringsstyrelsen og op mod 45 i Moderniseringsstyrelsen.
 
Skal spare penge
Årsagen til de store fyringsrunder ligger i et af Finansministeriets helt store formål med reorganiseringen - at give mest mulig værdi for samfundet med færrest mulige udgifter for skatteborgerne.
 
"Reorganiseringen betyder samtidig, at Finansministeriet lever op til regeringens målsætning om at fokusere ressourcerne på kerneopgaver og dermed levere en besparelse til statskassen. Samlet set frigiver reorganiseringen 100 millioner kroner over de næste 2 år," lød det fra Finansministeriet ved nedlæggelsen af IT- og Telestyrelsen samt oprettelsen af de to nye styrelser.
 
Dermed er fyringerne forventede, og der har været holdt informationsmøder i de to styrelser i de seneste par uger.
 
Hvordan organisationen fremadrettet bliver, og opgaverne skal varetages, melder de to styrelser formentlig ud senere på dagen.

Læs også:
It-fyringer på vej i statens store it-styrelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere