Artikel top billede

Dansk topchef trækker sig som formand for HP

Hewlett Packards danske bestyrelsesformand bliver nødt til at forlade selskabets bestyrelse.

Da Hewlett-Packards danske direktør Walther Thygesen
forlod selskabet tilbage i sommeren 2007, fortsatte han på posten som formand for virksomhedens bestyrelse. Og det var faktisk ikke helt i tråd med HP's retningslinjer.

"HP har et ønske om, at der sidder HP-ansatte i datterselskabernes bestyrelser," fortæller Henrik Kirkeskov, der er informationschef hos HP i Danmark.

Undtagelsen der bekræfter

At Walther Thygesen fortsatte i HP Danmarks bestyrelse i tre et halvt år efter, at han forlod selskabet, betragter Henrik Kirkeskov som "undtagelsen, der bekræfter reglen."

"Men du kan sige, at det har hele tiden ligget i kortene, at han skulle stoppe på et tidspunkt," siger Henrik Kirkeskov.

I alt har Walther Thygesen arbejdet for HP/Compaq i 16 år, og han har derudover siddet i bestyrelsen i knap fire år.

"Jeg arbejdede også for HP i 1980'erne, før jeg begyndte hos Apple. HP har gjort det kanongodt inden for mange områder som for eksempel service og outsourcing. Der var vi mange, som var skeptiske for år tilbage, men det viste sig at være et stærkt træk," siger Walther Thygesen.

HP har også været glad for Thygesen, og det er en oplagt betragtning, at han har gjort det så godt i bestyrelsen, at HP ikke havde hastværk med at stritte ham ud.

I forbindelse med, at HP Danmark har fået ny direktør, som også skulle med i bestyrelsen opstod en passende lejlighed til at sige farvel og tak til Walther Thygesen.

Himmelstræber kommunikation

Iøvrigt forlod Walther Thygesen i sin tid HP til fordel for en stilling uden for it-branchen.

Han blev administrerende direktør for Thrane & Thrane, der udvikler og sælger high end kommunikationsudstyr til eksempelvis satellittelefoni.

Ny formand for HP Danmarks bestyrelse er Jakob Brink Jensen, som tidligere var økonomidirektør, men nu har ansvaret for økonomien i HP's skandinaviske outsourcing-forretning.

Derudover sidder Per Johan Wilsby, Jakob Schou Meding (formand), Nina Schertiger og Marten Thorhauge i bestyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere