Artikel top billede

Chef for Elgiganten-ejer bliver topdirektør i Apple

Chefen for Elgigantens skrantende moderselskab stopper. Nu skal han sælge Apple-produkter i stor stil.

Computerworld News Service: John Browett fra den kæmpende europæiske elektronik-kæde Dixons overtager posten som leder af Apples detailforretning til april.

Det sker som led i Apples administrerende direktør, Tim Cooks, første top-ansættelse, siden han overtog virksomheden i august.

John Browett er i dag administrerende direktør for Dixon Retail (der i Norden står bag butikskæden Elgiganten, red.).

Han overtager stillingen som leder af Apples detail-arm til april.

John Browett skal erstatte Ron Johnson, som forlod Apple i november for at blive administrerende direktør for J.C. Penny.

John Browett, der er 46 år gammel, får titel af senior vice president for retail, og han vil rapportere direkte til Tim Cook.

Gigantisk elektronik-kæde

Dixons, der er Europas andenstørste elektronikkæde, har omkring 1.200 butikker under brands som Currys og PC World (sidstnævnte har ingen forbindelse til hjemmesiden PC World, der er et søstersite til Computerworld).

Kæden har kæmpet for livet i årevis, og den har mistet 92 procent af sin markedsværdi siden 2007, da John Browett flyttede ind i direktør-kontoret efter en otte år lang periode hos den britiske supermarkedskæde Tesco. 

Stor erfaring

"Vores detail-forretninger handler først og fremmest om kundeservice, og John er mere engageret i den sag, end nogen anden jeg har mødt," skriver Tim Cook i en pressemeddelse.

"Vi er meget begejstrede for at få ham med på holdet og for at få del i hans utrolige detail-erfaring."

Kunde-anmeldelser af Dixons og selskabets to største kæder fortæller dog en noget anderledes historie: Ifølge Trustpilot, der samler anmeldelser af forskellige forretninger, har Dixons en score på bare 4 ud af 10, mens Curry får 4,5 og PC World er helt nede på 3,4.

Apple scorer til gengæld 8 ud af 10 mulige på Trustpilot.

Apples detailkæde inkluderer nu 361 forretninger, som tilsammen omsatte for godt 35 milliarder kroner i 2011's fjerde kvartal, eller 13 procent af virksomhedens totale omsætning i perioden.

Tidligere i denne måned fortalte Peter Oppenheimer, der er økonomi-direktør hos Apple, at virksomhedens forretninger blev besøgt af 110 millioner kunder i løbet af fjerde kvartal, eller omkring 22.000 kunder om ugen per forretning.

Trafikken er steget med 45 procent i forhold samme kvartal i 2010, sagde han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere