Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Staten på storindkøb: Køber it-grej for 1,3 milliarder

Statens Indkøb har indgået rammeaftale med en lang række leverandører af vitale hardware- og dataleverancer. I alt er der indgået rammeaftaler for over 1,3 milliarder kroner.

Læs også:
Staten dømt for ulovligt udbud

Få dage efter en massefyringer i Moderniseringsstyrelsen er styrelsens kontor, Statens Indkøb, nu på banen med et kæmpe-indkøb af it-udstyr og -services på vegne af staten.
 
Det fremgår af udbudsoversigten fra Cedi - Center for Digital Forvaltning, efter Moderniseringsstyrelsen i 2011 har udbudt de fællesstatslige it-rammeaftaler.
 
I alt 1,3 milliarder kroner har Statens Indkøb indgået rammeaftaler om vedrørende pc'er, servere, datakommunikation, storage og alarmydelser, som de statslige myndigheder som ministerier og styrelser derefter kan handle ind på alt efter behov.
 
Tre pc-leverandører
På pc-siden har Statens Indkøb valgt Atea, Dell og Fujitsu som leverandører på en rammekontrakt om levering af stationære og bærbare pc'er samt tilbehør og serviceydelser.
 
Beslutningen om vælge de tre leverandører drejer sig i første omgang om prisen, der er vægtet med 70 procent i kontraktbekendtgørelsen.

Energi-forbruget og kvaliteten er derimod vægtet med henholdsvis 20 procent og 10 procent.
 
Den to-årige pc-kontrakt løber op i et beløb på 525 millioner kroner, og staten kan vælge at forlænge sin rammekontrakt med op til to gange à et år.
 
Servere til 375 millioner kroner 
På serversiden har Statens Indkøb valgt HP, Dell, Hitachi Data Systems på en aftale til en værdi af 375 millioner kroner. Her har tildelingskriterierne været pris, der er vægtet med 70 procent, mens kvaliteten er vægtet med 30 procent.

Serveraftalen gælder frem til 31. december 2013.  
 
Rammeaftalen om datakommunikation i statsligt regi er tilfaldet Nianet, som har scoret en treårig aftale til 300 millioner kroner. 

På storagesiden har Statens Indkøb udvalgt valgt HP, EMC og Hitachi Data Systems til rammekontrakten på diskbaserede storageløsninger til en samlet værdi af 100.000 kroner, og som gælder i to år med mulighed for forlængelse to gange ét år.
 
Statens Indkøb har slutteligt bekendtgjort G4S som leverandør af statslige alarmcentralydelser til en anslået værdi af omkring 25 millioner kroner for tre år med mulighed for forlængelse i et år.

Du kan læse mere om rammeaftalerne på Statens Indkøb-hjemmesiden.

Læs også:
Staten dømt for ulovligt udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.