Artikel top billede

DR's store it-rorfører går fra borde

Teknologi-direktør Peter Andersen, som har stået i spidsen for omlægning fra analog til digital platform, forlader DR.

Læs også:
DR: It er motoren under det store identitetsskifte

Efter næsten 23 år i Danmarks Radio, de seneste seks år som direktør for DR Teknologi og Medieservice, går Peter Andersen fra borde.

Han har styret DR-skuden ind i nye tider, hvor den gamle statsradiofoni de seneste 10 år har gennemført to store teknologiske omstillinger.

"Vi er gået fra analog til digitalt, og vi har samlet produktionen i DR Byen. Nu skal DR i gang med at finde ud af, hvad der ligger på den anden side, og hvordan vi bedst indretter os i den nye medievirkelighed. Jeg har vurderet, at det er et godt tidspunkt at afprøve mulighederne uden for DR," meddeler Peter Andersen om sin afgang i en pressemeddelelse.

DR's økonomidirektør Martin Præstegaard er konstitueret direktør for DR Teknologi og Medieservice, indtil afløseren for Peter Andersen er fundet. 

Årets CIO-nomineret

Den 52-årige teknologidirektør var i 2010 nomineret som Årets CIO af Computerworld, IDC og Dansk IT.

Nomineringen skete blandt andet på baggrund af hans arbejde med etableringen af DR Byen på Amager, hvor en helt ny teknologiplatform til 750 millioner kroner skulle implementeres.

Målet var at gøre DR's medarbejdere i stand til i højere grad at dele den viden og det indhold, der er til rådighed i DR og at bringe indholdet videre til lyttere, seere og webbrugere på nye platforme.

"Hele DR Byen var tænkt som et fikspunkt fra at bevæge sig fra en radio- og tv-virksomhed til en multimedievirksomhed, hvor man ville benytte lejligheden til at flytte virksomheden både organisatorisk, teknologisk og udtryksmæssigt," sagde Peter Andersen dengang til Computerworld.
 
Der blev etableret studier, infrastruktur, netværk, serverstruktur og afviklingssystemer i forbindelse med implementeringen af de nye bygninger i Ørestaden i København.

Projektet var også en lang række udfordringer for den tekniske direktør og de ansatte.

Eksempelvis sprang enkelte leverandører fra umiddelbart før startskuddet.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere