DR: It er motoren under det store identitetskifte

Årets CIO 2010: It står centralt i DR's arbejde med at flytte sig fra at være en radio- og tv-virksomhed til at være en multimedievirksomhed.

Få overblikket over Årets CIO 2010.

Med etablering af DR Byen på Amager fulgte også etableringen af en helt ny teknologiplatform til 750 millioner kroner. Det projekt har ført til en Computerworld-nominering til titlen som årets CIO 2010 af DR's tekniske direktør, Peter Andersen.

"Hele DR Byen var tænkt som et fikspunkt fra at bevæge sig fra en radio- og tv-virksomhed til en multimedievirksomhed, hvor man ville benytte lejligheden til at flytte virksomheden både organisatorisk, teknologisk og udtryksmæssigt," siger Peter Andersen.

Del viden og del indhold
Målsætningen var at gøre DR's medarbejdere i stand til i højere grad at dele den viden og det indhold, der er til rådighed i DR og at bringe indholdet videre til lyttere, seere og webbrugere på nye platforme.

Samtidig har det været et ønske at gøre DR i stand til at understøtte og skabe mere mobile og skalerbare distributionskanaler.

Teknologiaktiviteterne i det forsinkede byggeri af DR Byen blev ifølge Peter Andersen løst til prisen og med det fastlagte kvalitetsniveau.

Byggeriet - og dermed projekteringen og implementeringen af den nye teknologiplaform - blev afsluttet etapevis i løbet af fem til syv år. De tekniske installationer i det forsinkede koncerthus var noget af det sidste, der blev gennemført.

Cirka 80 dedikerede DR-medarbejdere har arbejdet på projektet, der endvidere har omfattet medarbejdere fra en lang række leverandører samt relevante personer i DR.

De har blandt andet arbejdet med etablering af studier, infrastruktur, netværk, serverstruktur og afviklingssystemer i forbindelse med implementeringen af de nye bygninger på Amager i København, hvor medarbejderne hos Danmarks public service-mediehus gradvist er flyttet ind.

Mange udfordringer
Projektet til cirka 750 millioner kroner har medført en lang række udfordringer for den tekniske direktør og de ansatte.

Eksempelvis sprang enkelte leverandører fra umiddelbart før startskuddet, hvilket skabte behov for gentænkning af koncepter.

Den helt store udfordring var ifølge Peter Andersen endvidere at understøtte DR videre parallelt med projekteringen, implementeringen og flytningen til det nye domicil tæt ved metroen på Amager.

"Med hensyn til den teknologiske platform står vi i dag på et helt andet stadie end for 10 år siden. Vi er i stand til - med det udgangspunkt vi har i dag og når økonomien er til det - forholdsvis hurtigt at etablere nye løsninger og adressere de tekniske krav til DR," siger Peter Andersen.

Digitalisering af alle arbejdsprocesser
Den helt overordnede vision har været at flytte DR fra radio- og tv-virksomhed til multimedievirksomhed i forbindelse med den fysiske flytning fra flere lokaliteter i hovedstadsområdet til de nye i DR Byen.

Det har eksempelvis medført en digitalisering af alle arbejdsprocesser, så medarbejderne i højere grad er blevet i stand til alle steder at dele information og arbejde mobilt.

"Det har betydet, at vi har skulle tænke og etablere en systemarkitektur, som kunne understøtte dette, og vi mener, at vi næsten er nået i mål," siger Peter Andersen.

Han mener endvidere, at opbygningen af en række digitale workflows blandt andet har gjort det muligt at holde produktiviteten oppe trods de store sparerunder, som DR har været igennem.

Et af de vigtigste mål har været at skabe en skalerbar systemarkitektur, der har gjort det muligt dels at skalere løsningerne, dels at udkomme på nye medieplatforme uden nødvendigvis at sætte større udviklingsopgaver i gang.

Projektet lykkedes
Eksempelvis var det sidste år muligt at etablere en række nye tv-kanaler hos DR inden for rimelige økonomiske rammer, fordi der kunne arbejdes videre på den nye skalerbare infrastruktur.

Det viser ifølge Peter Andersen, at projektet er lykkedes.

"Vi kan i dag dele informationer mellem journalister meget bedre, end vi kunne tidligere og i princippet lever vi op til kravet om, at man skal kunne arbejde hvor som helst hos DR med en hvilken som helst opgave og med hvilket som helst data," siger Peter Andersen.

Få overblikket over Årets CIO 2010.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.