DR: It er motoren under det store identitetskifte

Årets CIO 2010: It står centralt i DR's arbejde med at flytte sig fra at være en radio- og tv-virksomhed til at være en multimedievirksomhed.

Få overblikket over Årets CIO 2010.

Med etablering af DR Byen på Amager fulgte også etableringen af en helt ny teknologiplatform til 750 millioner kroner. Det projekt har ført til en Computerworld-nominering til titlen som årets CIO 2010 af DR's tekniske direktør, Peter Andersen.

"Hele DR Byen var tænkt som et fikspunkt fra at bevæge sig fra en radio- og tv-virksomhed til en multimedievirksomhed, hvor man ville benytte lejligheden til at flytte virksomheden både organisatorisk, teknologisk og udtryksmæssigt," siger Peter Andersen.

Del viden og del indhold
Målsætningen var at gøre DR's medarbejdere i stand til i højere grad at dele den viden og det indhold, der er til rådighed i DR og at bringe indholdet videre til lyttere, seere og webbrugere på nye platforme.

Samtidig har det været et ønske at gøre DR i stand til at understøtte og skabe mere mobile og skalerbare distributionskanaler.

Teknologiaktiviteterne i det forsinkede byggeri af DR Byen blev ifølge Peter Andersen løst til prisen og med det fastlagte kvalitetsniveau.

Byggeriet - og dermed projekteringen og implementeringen af den nye teknologiplaform - blev afsluttet etapevis i løbet af fem til syv år. De tekniske installationer i det forsinkede koncerthus var noget af det sidste, der blev gennemført.

Cirka 80 dedikerede DR-medarbejdere har arbejdet på projektet, der endvidere har omfattet medarbejdere fra en lang række leverandører samt relevante personer i DR.

De har blandt andet arbejdet med etablering af studier, infrastruktur, netværk, serverstruktur og afviklingssystemer i forbindelse med implementeringen af de nye bygninger på Amager i København, hvor medarbejderne hos Danmarks public service-mediehus gradvist er flyttet ind.

Mange udfordringer
Projektet til cirka 750 millioner kroner har medført en lang række udfordringer for den tekniske direktør og de ansatte.

Eksempelvis sprang enkelte leverandører fra umiddelbart før startskuddet, hvilket skabte behov for gentænkning af koncepter.

Den helt store udfordring var ifølge Peter Andersen endvidere at understøtte DR videre parallelt med projekteringen, implementeringen og flytningen til det nye domicil tæt ved metroen på Amager.

"Med hensyn til den teknologiske platform står vi i dag på et helt andet stadie end for 10 år siden. Vi er i stand til - med det udgangspunkt vi har i dag og når økonomien er til det - forholdsvis hurtigt at etablere nye løsninger og adressere de tekniske krav til DR," siger Peter Andersen.

Digitalisering af alle arbejdsprocesser
Den helt overordnede vision har været at flytte DR fra radio- og tv-virksomhed til multimedievirksomhed i forbindelse med den fysiske flytning fra flere lokaliteter i hovedstadsområdet til de nye i DR Byen.

Det har eksempelvis medført en digitalisering af alle arbejdsprocesser, så medarbejderne i højere grad er blevet i stand til alle steder at dele information og arbejde mobilt.

"Det har betydet, at vi har skulle tænke og etablere en systemarkitektur, som kunne understøtte dette, og vi mener, at vi næsten er nået i mål," siger Peter Andersen.

Han mener endvidere, at opbygningen af en række digitale workflows blandt andet har gjort det muligt at holde produktiviteten oppe trods de store sparerunder, som DR har været igennem.

Et af de vigtigste mål har været at skabe en skalerbar systemarkitektur, der har gjort det muligt dels at skalere løsningerne, dels at udkomme på nye medieplatforme uden nødvendigvis at sætte større udviklingsopgaver i gang.

Projektet lykkedes
Eksempelvis var det sidste år muligt at etablere en række nye tv-kanaler hos DR inden for rimelige økonomiske rammer, fordi der kunne arbejdes videre på den nye skalerbare infrastruktur.

Det viser ifølge Peter Andersen, at projektet er lykkedes.

"Vi kan i dag dele informationer mellem journalister meget bedre, end vi kunne tidligere og i princippet lever vi op til kravet om, at man skal kunne arbejde hvor som helst hos DR med en hvilken som helst opgave og med hvilket som helst data," siger Peter Andersen.

Få overblikket over Årets CIO 2010.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.