Artikel top billede

Minister skal tvinges til at offentliggøre Polsag-rapport

Uvildig rapport om Polsag skal frem i lyset, mener it-ordfører. Derfor skal justitsministeren offentliggøre rapport, siger ordføreren.

læs også:

Sådan har svenskerne løst politiets it-problem

Justistsministeren skal stå skoleret om Polsag

Offentligheden bør vide, hvorfor det skandaleramte CSC-system Polsag ikke var godt nok til Politiet.

Det mener it-ordfører Dennis Flydtkjær (DF), der nu vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at offentliggøre den uvildige rapport fra konsulentvirksomheden Globeteam, som  har analyseret it-systemet.

Justitsministeren er allerede kaldt i samråd om sagen om Polsag. Det kan du læse mere om her.

Og han tror ikke, at han er den eneste, der er nysgerrig efter at se rapportens ordlyd om Politiets forsinkede og fordyrede it-system.

"Det, tror jeg, at vi er mange, der er lidt spændte på," siger han.

Derfor har han gennem Folketingets Retsudvalg stillet et spørgsmål til ministeren, hvor han beder ministeren om at få rapporten, så snart det er muligt.  
  
Forligsparter uden indflydelse
At mange er interesserede i at kende sandheden om status på Polsag, der i fredags blev droppet, skyldes ifølge Dennis Flydtkjær, at de af Folketingets partier som er med i forligskredsen omkring politireformen, endnu ikke har set rapporten.

"Det er jo den, der er basis for hele beslutningen. Hvorfor tror de ikke, Polsag kan holdes i live? Er det kodet forkert eller forkerte formatteknikker," spørger Dennis Flydtkjær.

Han vil også gerne læse de anbefalinger, som det uvildige firma kommer med om Polsag, og hvad firmaet eventuelt skønner, at det ville koste at implementere systemet.

Ukendte fakta om fremskridt

CSC, der sammen med Scanjour har været leverandør på Polsag, har overfor Computerworld udtrykt ærgrelse over, at justitsministeren trak stikket, netop som der va  "væsentlige tekniske fremskridt" på systemet.

Adspurgt om, hvad de konkrete tekniske fremskridt består i, henviste CSC dog til politiet og Justitsministeriet.  

Dennis Flydtkjær er ikke i tvivl om, at Polsag nok bliver skrottet. Men han minder om, at både hans eget parti og Venstre synes. at beslutningen er taget lidt for hurtigt.

Samtidig finder han det kritisabelt, at partierne i forligskredsen ikke er blevet inddraget i beslutningen om at droppe systemet.

"Vi har jo ikke set undersøgelsen endnu. Vi har ingen information om, hvordan og hvorledes beslutningen er taget," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere