Artikel top billede

Foto: Lars Svankjaer / SVANKJAER.COM

Justitsministeren skal stå skoleret om Polsag

Svar ønskes: Justitsministeren er indkaldt til lukket møde i Folketinget, hvor han skal udpege skurkene i det fejlslagne Polsag-projekt.

Læs også:

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.

Minister: Derfor trækker vi stikket på Polsag.

Da Justitsminister Morten Bødskov (S) sidste uge besluttede at trække stikket på det omstridte Polsag-projekt, var det samtidig en beslutning om at nedlægge et it-projekt, der har kostet blod, sved og en halv milliard skattekroner.

Nu er justitsministeren blevet indkaldt i Folketingets Finansudvalg til at forklare, hvordan projektet kunne køre af sporet, og - ikke mindst pege på, hvem der bærer skylden for afsporingen.

Helt konkret skriver Finansudvalget i sit samrådsspørgsmål til ministeren:

"Ministeren bedes redegøre for de økonomiske konsekvenser af beslutningen om at afvikle politiets nye it-system Polsag -herunder om nogen kan stilles til ansvar for statens tab," lyder det fra formanden for Finansudvalget, Marianne Jelved (R).

Uvist mødetidspunkt

Hvornår mødet skal finde sted afhænger af formanden for Finansudvalget og Morten Bødskovs kalendere.

Formand Marianne Jelved forklarer til Computerworld, at Finansudvalget forsøger at få mødet på plads i denne uge, men indtil videre er det ikke lykkedes at findes en dato, som falder i hak med ministerens kalender.

Justitsministerens kommunikationsafdeling oplyser, at mødetidspunktet i høj grad er op til Finansudvalget, så alt tyder umiddelbart på, at mødet kommer i stand inden for få dage.   

Hvis det mødetidspunktet skulle sejle ind i næste uge, hvor Folketinget holder vinterferie, er der stadig mulighed for at afholde udvalgsmøder.

Spildte penge på skandale

Udvalgsmødet er lukket for offentligheden, og der vil ganske givet blive diskuteret, om staten har mulighed for erstatning fra leverandøren CSC, hvilket blandt andre Venstre foreslog ved Polsag-lukningen i sidste uge.

Justitsminister Morten Bødskov har dog tidligere nævnt, at statens tab ville blive endnu større, hvis der fortsat blev pumpet penge i projektet - hvilket indikerer, at staten har tabt de mange hundrede millioner kroner i det fejlslagne system.

Ved samme lejlighed kaldte ministeren projektet og de mange spildte penge for en decideret skandale.

Læs også:

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.

Minister: Derfor trækker vi stikket på Polsag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere