Artikel top billede

Så svimlende en industri bygger alene på app'en

Smartphones, tablets og de tilhørende app stores ligger til grund for en helt ny ‘app-økonomi.'

Computerworld News Service: Næsten en halv million job er blevet skabt i USA på baggrund af de mere end en million applikationer designet til smartphones, tablets og andre mobile enheder, konkluderer en ny undersøgelse.

Begrebet har fået navnet 'app-økonomien.'

I USA sidder i dag omkring 466.000 applikationsudviklere og andre i job, der er skabt i applikations-infrastrukturen, vurderes det i den nye undersøgelse (hent som PDF), der er udgivet i denne uge via TechNet og skrevet af økonomen Michael Mandel fra SouthMountain Economics.

App-økonomien skabte en omsætning på næsten 117 millioner kroner i 2011, lyder det i rapporten, der baserer tallet på antallet af app-downloads, in-app-omsætning, salg af fysiske varer og services.

Applikations-jobbene er alle skabt siden 2007, da iPhone sammen med den tilhørende iPhone App Store kom på markedet.

Siden er Android Market og andre app stores kommet til.

Stadig et nyt marked

I forbindelse med sin undersøgelse fandt Michael Mandel app-stillinger i hele USA, men med New York City, San Francisco og San Jose i toppen. Californien fører på listen over stater med mest udbredt app-økonomi, men mere end to-tredjedele af stillingerne findes faktisk uden for Californien og New York.

Trods det at app-økonomien vokser "med en forrygende hastighed," bemærker Michael Mandel, at det trods alt "kun er fire år gammelt og stadig ekstremt flydende."

Både antallet af og beliggenheden for den type stillinger vil sandsynligvis ændre sig i løbet af de kommende år, siger han.

Michael Mandel fortæller, at hans tal er udtryk for vurderinger, som han er kommet frem til ved hjælp af en teknik, som han selv har skabt med udgangspunkt i en online job-database.

Han understreger desuden, at de 466.000 app-job, der fandtes i december 2011, måske ikke skal ses som nye job men nærmere som "job, der ikke er gået tabt".

Michael Mandels sponsor, TechNet, er et uafhængigt politisk netværk, bestående af ledelsesmedlemmer fra virksomheder som Cisco, Dell og Google, som blev grundlagt i 1997.

Lobby-arbejde

Netværket er desuden involveret i lobby-arbejde og rejste knap 17,5 millioner kroner til forskellige politiske kandidater under valgkampen i 2008.

En af TechNets målsætninger er at støtte initiativer, der skal gøre USA til verdensleder på innovationsområdet.

Michael Mandel nævner mobile styresystemer som Android, iOS, BlackBerry og Windows Phone som medvirkende til at skabe stillingerne i app-økonomien, men han nævner også Facebook for at udbrede applikationerne.

Michael Mandel citerer en undersøgelse fra University of Maryland, der konkluderer, at der er skabt over 53.000 stillinger blandt tredjepartsudviklere til Facebook-applikationer.

Derudover blev de 529.000 aktive applikationer i Apples App Store i december uploadet af 124.000 aktive app-udgivere, som også alle har en medarbejderstab af varierende størrelse.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere