Artikel top billede

Her er Danmarks modsvar til Sveriges it-dominans

Stockholm fører lige nu it-kapløbet i Skandinavien, men specielt ét dansk område har potentiale til at overtage føringen.

Læs også:

Derfor løber svenskerne med it-virksomhederne

Ifølge branchedirektør i ITEK, Tom Togsverd, er potentialet i et dansk-svensk samarbejde på tværs af Øresund større end i området omkring Stockholm.

Ifølge Tom Togsverd skal de københavnske politikere på banen i højere grad, end de har været tidligere. Det er dog blevet bedre, mener han.

"Tidligere har attituden været, at det kommer nok af sig selv, og man har ikke følt, man skulle gøre noget."

"I forbindelse med byggerierne i Ørestaden kunne man godt have gjort noget. Men der har det tilsyneladende været vigtigere at skrabe penge sammen end at satse på noget udvikling," siger Tom Togsverd, som oplever en stor interesse på den anden side af Sundet, mens politikerne i København har tøvet.

Tom Togsverd mener, at mange københavnske politikere har taget byens nationale førerposition for givet og derfor har gjort noget særligt for at stå stærkest i hele Skandinavien.

"I Øresundsregionen har vi et potentiale til at skabe endnu mere vækst, end de kan i Stockholm. Så kan man diskutere, om vi har været gode nok til at udnytte det, men udvekslingen på tværs af Øresund er ikke blevet realiseret."

En god ide er ikke nok

Ifølge professor i it-ledelse på CBS, Niels Bjørn-Andersen, er det ikke kun opbakning fra politikerne, der gør, at København halter efter Stockholm. Virksomhederne i Danmark er også generelt for dårlige til at markedsføre og organisere deres ideer.

"Rigtig mange entreprenører løber panden imod en mur på, fordi de tror, at bare de har en god ide og en virksomhed, så kan det ikke gå galt."
 
"Det, vi så ser, er, at det meget sjældent er den, der får ideen, som så også tjener pengene. Det er Facebook og Google gode eksempler på," forklarer han.

Niels Bjørn-Andersen mener, at virksomhederne i stedet bør tænke mere i forretningsmodeller og anvendt forskning.

"Det er rigtig fint at have noget forskning, som støtter opfindelsen, men vi er ikke hurtige nok til at få økonomien til at hænge sammen. Generelt er vi for dårlige til at udvikle vores ideer og få dem op på et højere niveau."

"Der bør i høj grad tilknyttes en eller anden form for kommerciel viden, og der er det ikke nok, at man har en virksomhed, der plejer at gøre sådan, for måden at tjene penge på ændrer sig jo, og den har ændret sig meget de sidste 10 år," siger han.

Læs også:

Derfor løber svenskerne med it-virksomhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.