Artikel top billede

Halvdelen af Yahoos bestyrelse sat på porten

Yahoo fortsætter restruktureringen og fyrer bestyrelsesformanden samt tre bestyrelsesmedlemmer.

Computerworld News Service: Som en del af de fortsatte bestræbelser for at komme ud af den onde cirkel, virksomheden befinder sig i, træder fire medlemmer af Yahoos bestyrelse - heriblandt formand Roy Bostock - træder tilbage.

Yahoos medgrundlægger Jerry Yang forlod bestyrelsen tidligere i denne måned. Det kan du læse mere om her.

Afgangene betyder, at mere end halvdelen af bestyrelsen er blevet udskiftet.

Roy Bostock, Vyomesh Joshi, Arthur Kern og Gary Wilson vil træde tilbage i forbindelse med selskabets kommende generalforsamling, der løber af stablen til sommer.

I et brev til aktionærerne meddeler Yahoo desuden, at tidligere administrerende direktør for eBay, Maynard Webb Jr., sammen med tidligere administrerende direktør for META Group, Alfred Amoroso, er blevet valgt til bestyrelsen i stedet.

"Vi tror, at den nye bestyrelse vil komme med friske ideer og alsidige kompetencer, som vil gøre det muligt for virksomheden at bevæge sig aggressivt fremad," står der i brevet, som er forfattet af Roy Bostock.

Begivenheden sætter scenen for virksomhedens nye administrerende direktør, Scott Thomson, der skal forsøge at styre Yahoo i en ny retning, fortæller Charlene Li, der er grundlægger af Altimeter Group.

Charlene Li kalder Maynard Webb "en meget betroet rådgiver" for Scott Thompson.

Overordnet set er fyringerne helt i tråd med det, investorerne har bedt om, siger analytiker Greg Sterling fra Sterling Market Intelligence.

"Investorerne har længe følt, at bestyrelsen bare automatisk har godkendt alt, hvad ledelsen har gjort. De vil have en stærk bestyrelse med en vis uafhængighed. Folk vil vente og se, hvad der er anderledes, men jeg tror, det her bliver set som noget positivt," vurderer han.

Læs også: Farvel og tak: Yahoo-stifter færdig i Yahoo.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere