Artikel top billede

Sådan vil fransk politi sikre betjente sundt it-system

Fransk politi skal have nyt it-system. Se her, hvordan gendarmerne griber opgaven an.

Læs også: Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.

Mens dansk politis nye it-system, Polsag, som bekendt ligger sønderskudt i hjørnet som en anden skrotbunke hos en brugtvognsforhandler, så går det fint andre steder.

I hvert fald bliver 60.000 franske gendarmer på 4.300 lokationer nu tilsluttet et it-system, så de vil kunne dele oplysninger.

Under alle omstændigheder lød missionen sådan, da fransk politi, da fransk politi - bemærk der i Frankrig er en speciel opdeling af opgaver - for nogen tid siden indledte jagten på en it-leverandør.

Og resultat blev, at franskmændene i samarbejde med den udvalgte leverandør i slutningen af 2011 under G20 kunne storteste et nyudviklet informations-, og kommandosystem indkøbt af iindenrigsministeriet for 35 millioner euro - svarende til cirka 245 millioner kroner.

Det skriver Le Figaro.

Leverandørens navn er Thales, og pakken indeholder både system, hardware og uddannelse. 

Fire moduler

Ifølge den franske avis har it-systemet blandt andet fire operationelle moduler.

Et modul kan vise et interaktivt kort, der lokalisere den nøjatige adresse for et nødopkald.

Et andet modul skal højne sikkerheden i marken, da systemet gemmer operationer i marken og kobler det med risikofyldte personer. Det kan altså bruges inden politifolkene kører ud på en specifik opgave.

Et tredje modul er målrettet forvaltningen af store begivenheden, velegnet under bekæmpelse af voldelige optøjer og vil lignende. Igen er der tale om udveksling af væsentlige oplysninger via systemet, således at de bedste beslutninger kan træffes.

Endelig minder sidste del lidt mere om Polsag, der blev født som et kompliceret sagsbehandlingssystem.

Dette fjerde modul skal forfine efterforskning, da betjentene straks kan dele oplysninger på tværs af hele landet - svarende til på tværs af politikredse i Danmark.

It-systemet bliver udviklet af blandede teams bestående af Thales som hovedleverandør, diverse underleverandører og Politiet selv.

I artiklen lufter Thales i øvrigt, at man håber at kunne eksportere løsninger til andre lande.

Læs også: Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.
IT-JOB

Visma Enterprise A/S

API Udvikler

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT Operations Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere