Artikel top billede

Apple efter kritik af fabriks-forhold: Her er løsningen

Længere tids kritik af forholdene på de fabrikker, som blandt andre Apple benytter til at producere iPhone, iPad og Mac, får nu selskabet til at reagere.

Læs også:

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord

Efter længere tids debat om forholdene på nogle af de fabrikker, der leverer stumper til blandt andre Apple, bøjer Apple sig nu for den offentlige kritik.

I en meddelelse på selskabets hjemmeside udtaler Tim Cook, at Apple vil give organisationen Fair Labor Association mulighed for at undersøge forholdene på blandt andet Foxconn i Shenzhen og Chengdu i Kina.

Selskabet meddeler også, at undersøgelserne allerede er påbegyndt mandag.

"Vi mener, at alle arbejdere alle steder har retten til et sikkert og fair arbejdsmiljø, og det er derfor, at vi har bedt FLA komme med en uafhængig vurdering af vores største leverandører," forklarer Tim Cook.

"Inspektionerne, der nu foretages, er ikke tidligere set i denne skala og dybde i elektronikindustrien, og vi sætter pris på, at FLA vil tage dette utraditionelle skridt til at identificere fabrikkerne i deres rapporter," udtaler Tim Cook.

Meddelelsen fra Apple kommer efter, at der i den seneste tid har været arrangeret demonstrationer mod selskabets brug af underleverandører med tvivlsomme forhold for de ansatte.

Konkret vil FLA interviewe "tusinder af ansatte om arbejds- og leve-forholdene, herunder også sunhed, sikkerhed, løn, arbejdstid og dialog med ledelsen."

Apple er langt fra det eneste it-selskab, der benytter en fabrik som Foxconn - andre kunder er HP og Dell.

Læs også:

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere