Artikel top billede

Apple efter kritik af fabriks-forhold: Her er løsningen

Længere tids kritik af forholdene på de fabrikker, som blandt andre Apple benytter til at producere iPhone, iPad og Mac, får nu selskabet til at reagere.

Læs også:

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord

Efter længere tids debat om forholdene på nogle af de fabrikker, der leverer stumper til blandt andre Apple, bøjer Apple sig nu for den offentlige kritik.

I en meddelelse på selskabets hjemmeside udtaler Tim Cook, at Apple vil give organisationen Fair Labor Association mulighed for at undersøge forholdene på blandt andet Foxconn i Shenzhen og Chengdu i Kina.

Selskabet meddeler også, at undersøgelserne allerede er påbegyndt mandag.

"Vi mener, at alle arbejdere alle steder har retten til et sikkert og fair arbejdsmiljø, og det er derfor, at vi har bedt FLA komme med en uafhængig vurdering af vores største leverandører," forklarer Tim Cook.

"Inspektionerne, der nu foretages, er ikke tidligere set i denne skala og dybde i elektronikindustrien, og vi sætter pris på, at FLA vil tage dette utraditionelle skridt til at identificere fabrikkerne i deres rapporter," udtaler Tim Cook.

Meddelelsen fra Apple kommer efter, at der i den seneste tid har været arrangeret demonstrationer mod selskabets brug af underleverandører med tvivlsomme forhold for de ansatte.

Konkret vil FLA interviewe "tusinder af ansatte om arbejds- og leve-forholdene, herunder også sunhed, sikkerhed, løn, arbejdstid og dialog med ledelsen."

Apple er langt fra det eneste it-selskab, der benytter en fabrik som Foxconn - andre kunder er HP og Dell.

Læs også:

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere