Artikel top billede

Nu er det officielt: Google overtager mobilproducent

Efter lang tids venten ser det nu ud til, at Google kan afslutte det største opkøb i selskabets historie. Det giver selskabet et nyt våben på mobil-markedet.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb

Derfor køber Google mobilproducenten Motorola

Googles køb af Motorola Mobility bliver gransket

Google nærmer sig sin største handel i selskabets 13-årige historie. I går godkendte amerikanske myndigheder Googles bud på Motorola Mobility, skriver Associated Press.

Det skete kun få timer efter, at EU's kokurrencemyndigheder havde godkendt købstilbuddet på mere end 70 milliarder kroner. 

Gårsdagens nyheder betyder ifølge Associated Press, at handelen er så godt som sikker.

Google mangler nu kun godkendelser i Kina, Taiwan og Israel, før selskabet kan udvide sin produktion til mobiltelefoner, tablets og computere.

Oprindeligt skulle de europæiske konkurrencemyndigheder have taget stilling til aftalen senest den 10. januar.

Den beslutning blev imidlertid udskudt, da man ønskede at undersøge, om Google vil gøre det sværere for at andre mobilproducenter at bruge selskabets styresystem, Android.

De europæiske konkurrencemyndiger har dog ikke fundet anledning til at mistænke Google for at favorisere Motorola i fremtiden. Ifølge BBC konkluderer kommissionen, at det er usandsynligt, at Google vil begrænse brugen af Android udelukkende til Motorola.

Nye patenter

Motorola blev sidste år splittet op i to selskaber, og det har fået Google til at byde på den del, der står for produktionen af mobiltelefoner og tablets.

Google åbner med overtagelsen op for Motorola Mobilitys mere end 17.000 patenter, som er et afgørende våben i kampen om at få mere kontrol over blandt andet smartphone-markedet.

Ifølge Googles vicegeneraldirektør, Don Harrison, betyder aftalen, at forbrugerne blandt andet vil opleve større udvalg og bedre brugeroplevelserm skriver Associated Press.

Udover købet af Motorola Mobility har de amerikanske myndigheder i går også godkendt to andre pantent-opkøb for over 25 milliarder kroner.

Det er en gruppe bestående af blandt andet Apple, Microsoft og Blackberry, som står bag køb af patenter fra Nortel Networks, mens Apple desuden har sat sig på Novell Inc, skriver Associated Press.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb

Derfor køber Google mobilproducenten Motorola

Googles køb af Motorola Mobility bliver gransket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere