Artikel top billede

Trojansk hest narrer 140.000 Android-telefoner

140.000 smartphone-ejere er blevet angrebet af en trojansk hest. Se, hvordan de bliver snydt.

Læs også:

Malware på Android minder om botnet

Pas på: Stort angreb i gang på din Android-telefon]

Overblik: Så usikker er din Android-telefon

Sikkerhedsfirmaet Symantec har igen opdaget en udbredt trojansk hest til Android, skriver The H Security.

Denne gang er det gået ud over mere end 140.000 Android-smartphones i Kina.

Efter et par forsøg lykkedes det for Symantec at undersøge følgerne af botnettet.

Botnets bliver normalt brugt til DDoS-angreb og netbank-svindel.

Sender skjult SMS

Ifølge The H Security er der i dette tilfælde tale om, at de inficerede telefoner sender SMS'er til botnet-operatørens dyre SMS-tjenester.

Med et enkelt klik kan botnettets operatør altså få de tusindvis af inficerede telefoner til at sende SMS'er ubemærket til dyre SMS-tjenester.

Ifølge Symantec kan botnettet filtrere indkomne meddelelser ved hjælp af søgerod, og derigennem kan det skjule virusadvarsler og bekræftelsesbeskederne til de dyre SMS-tjenester.

Svindel for millioner

Malwaren er tilsyneladende i stand til at forbinde til dyre hotlines og videotjenester, skriver The H Security.

I starten af februar sendte 11.000 botnets ifølge Symantec SMS-beskeder til dyre SMS-tjenester. I starten af året var dette tal helt oppe på 29.000, skriver The H Security.

Symantec har regnet ud, at botnet-operatøren har kunnet tjene over 17 millioner kroner på årsbasis på de skjulte SMS'er.

Ikke fra Android Market

Ifølge Symantec er telefonerne blevet inficeret via tredjepartsprogrammer.

Sikkerhedsfirmaets rapport konkluderer samtidig, at ingen af de downloadede, inficerede programmer stammer fra Googles eget Android Market.

I sidste  uge oplevede Symantec en lignende trussel mod millioner af Android-brugere. Det viste sig dog at være et reklamemodul.

Læs også:

Malware på Android minder om botnet

Pas på: Stort angreb i gang på din Android-telefon]

Overblik: Så usikker er din Android-telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.