Artikel top billede

TDC-svindlere forsøger at fuppe danskere

TDC-svindlere ringer uskyldige danskere op og forsøger at lokke bankoplysninger ud af dem.

Fantasien hos svindlere, der forsøger at narre uskyldige danskere via telefonopkald, hvor de udgiver sig for at være fra et it-firma, der skal bruge bankoplysninger, fejler ingenting.

For tiden huserer således en eller flere svindlere, der ringer danskere op fra telefonnummeret +45 8080 4028 og udgiver sig for at være fra teleselskabet TDC.

Det bekræfter presserådgiver Rasmus Avnskjold fra TDC overfor Computerworld.

Ifølge TDC har man hørt fra flere danskere, der fortæller, at personerne i den anden ende af røret beder om bankoplysninger.

Angiveligt er det endnu ikke lykkes svindlerne at franarre folk oplysninger.

Men TDC, der selv ejer selv nummeret 8080 4028 - altså uden 45 foran - har nu valgt at sætte telefonsvarer på nummeret, der fortæller:

"Vi har lukket det kaldte nummer, da det er blevet misbrugt i forbindelse med kald fra udlandet".

Microsoft-svindlere lokkede også med troværdigt nummer

Også svindlere, der ringede tilfældige danskere op og udgav sig for at have tilknytning til it-giganten, Microsoft, brugte et telefonnummer, der kunne kaste troværdighed over fupnummeret.

Således blev et udset offer direkte bedt om at "...notere deres danske telefonnummer", der blev angivet som værende 3696 7975.

Nummeret skulle ligge i TDC's nummerserie, men ifølge flere i Computerworlds debatforum reelt ligge i Skype-regi.

Under alle omstændigheder har politiet ikke haft travlt med at lukke det nummer ned, som man fortsat kan fange folk i den anden ende af.

Læs også:

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC

Overblik: Garnet strammer til om Microsoft-svindlere

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler.

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere