Artikel top billede

TDC-svindlere forsøger at fuppe danskere

TDC-svindlere ringer uskyldige danskere op og forsøger at lokke bankoplysninger ud af dem.

Fantasien hos svindlere, der forsøger at narre uskyldige danskere via telefonopkald, hvor de udgiver sig for at være fra et it-firma, der skal bruge bankoplysninger, fejler ingenting.

For tiden huserer således en eller flere svindlere, der ringer danskere op fra telefonnummeret +45 8080 4028 og udgiver sig for at være fra teleselskabet TDC.

Det bekræfter presserådgiver Rasmus Avnskjold fra TDC overfor Computerworld.

Ifølge TDC har man hørt fra flere danskere, der fortæller, at personerne i den anden ende af røret beder om bankoplysninger.

Angiveligt er det endnu ikke lykkes svindlerne at franarre folk oplysninger.

Men TDC, der selv ejer selv nummeret 8080 4028 - altså uden 45 foran - har nu valgt at sætte telefonsvarer på nummeret, der fortæller:

"Vi har lukket det kaldte nummer, da det er blevet misbrugt i forbindelse med kald fra udlandet".

Microsoft-svindlere lokkede også med troværdigt nummer

Også svindlere, der ringede tilfældige danskere op og udgav sig for at have tilknytning til it-giganten, Microsoft, brugte et telefonnummer, der kunne kaste troværdighed over fupnummeret.

Således blev et udset offer direkte bedt om at "...notere deres danske telefonnummer", der blev angivet som værende 3696 7975.

Nummeret skulle ligge i TDC's nummerserie, men ifølge flere i Computerworlds debatforum reelt ligge i Skype-regi.

Under alle omstændigheder har politiet ikke haft travlt med at lukke det nummer ned, som man fortsat kan fange folk i den anden ende af.

Læs også:

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC

Overblik: Garnet strammer til om Microsoft-svindlere

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler.

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere