Artikel top billede

Sådan kunne rigspolitichef få udbetalt Polsag-bonus

Rigspolitichefen skulle i 2011 leve op til en række Polsag-mål for at få sin bonus på 100.000 kroner. Læs målene her.

Polsag-projektet blev skrottet og en lille halv milliard skattekroner gik tabt.

Men it-projektet blev anset for så vigtigt, at delmål i Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg såkaldte direktørkontrakt for 2011 og 2010 indeholder Polsag-mål.

I de to kontrakter bliver han stillet 100.000 kroner i udsigt, såfremt alle mål nåes.

Afventer Justitsministeriet

Direktørkontrakten er underskrevet af politichefen selv og departementschef Michael Lunn fra Justitsministeriet.

Computerworld har forsøgt at få opklaret, hvorvidt Polsag-målene for 2011 er blevet vurderet og hvilken bonus politichefen i givet fald har fået udbetalt i 2010 og 2011.

Men kommunikationschef Emil Melchior kunne i går ikke give oplysninger her og nu.

"Vores fagkontor håber at kunne give dig svar inden udgangen af ugen," lyder det fra ham.

Rigspolitichefen: Op til min arbejdsgiver
I sidste uge fik Computerworld et svar fra Rigspolitiets pressechef Niels Otto-Fisker, der vedrørende "spørgsmålene om udbetaling af bonus" henviste til Justitsministeriet.

I en mail viderebringer han imidlertid denne kommentar fra Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg:

"Kontrakten er et udtryk for fastsatte fokusområder for mit arbejde som rigspolitichef. Jeg bestræber mig altid på at opfylde de krav, der stilles til mig så godt som muligt. Det er så op til min arbejdsgiver at vurdere min indsats efterfølgende".

Vicepolitichef fik bonus på 85.000 kroner

Tidligere har Computerworld beskrevet, hvordan vicepolitichef Peter Carpentier, der i en periode var ansvarlig for Polsag, faktisk fik udbetalt lønbonus.

Den var i alt på 85.000 kroner.

"Vicepolitichef Peter Carpentier er herudover blevet ydet engangsvederlag i januar 2007 på 40.000 kroner, i december 2007 på 25.000 kroner og i december 2009 på 20.000 kroner," fremgik det af en mail fra Justitsministeriet i 2010.

Dengang var Rigspolitiets reaktion, at politichefen skam ikke fik bonus, men medarbejdervederlag.

Polsag-mål i 2011-kontrakten

"Effektiv styring af Polsag-programmet" vægt 10 procent.

Rigspolitiet har iværksat implementeringen af det nye elektroniske sagsbehandlingssystem Polsag. Systemet blev således taget i brug i Bornholms Politi i december 2010.

Implementeringen af Polsag vil blandt andet medføre, at der kan foretages fuld elektronisk sagsbehandling, herunder indscanning og elektronisk arkivering.

Digitaliseringen af de nuværende papirbaserede arbejdsgange vil reducere sagsbehandlingenstiden og øge kvaliteten i sagsbehandlingen.

Oplysningerne i Polsag vil blive gemt i én fælles database, således at brugerne kan fremsøge information på tværs af kredsene, hvilket er en forbedring i forhold til det nuværende sagsstyringsstem Polsas.

Herudover skaber Polsag mulighed for fuld elektronisk oversendelse af sager til domstolenene og kriminalforsorgen.

Denne digitalisering af dataudveksling vil på sigt reducere såvel sagsbehandlingstiden som arbejdet med forsendelse af papirsager mellem myndighederne.

I 2011 fortsættes arbejdet med at forberede og gennemføre implementeringen af Polsag i de øvrige 11 politikredse.

Således forventes Polsag at blive implementeret i Midt - og Vestjyllands Politi den 1. juni 2011 og i Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi samt Syd - og Sønderjyllands Politi den 1. november 2011. Sidste udrulingsbølge idriftsættes i juni 2012.

+ 50
- De økonomiske rammer for gennemførelsen af Polsag-programmet, som er fastlagt i aktstykke 66 og tiltrådt af Finansudvalget den 16. december 2010, er overholdt.

- Polsag er implementeret i Midt- og Vestjyllands Politi den 1. juni 2011

- Der er i overensstemmelse med aktstykke 66 gennemført og afrapporteret et review af Polsag-programmet.

Som + 50 samt følgende krav:

- Polsag er implementeret i Nordsjællands Politi, Københanvs Vestegns Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi den 1. november 2011.

Kilde: Direktørkontrakt mellem departementschef Michael Lunn og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg gældende for 2011.

Kontrakten er underskrevet den 25/3 - 2011.

Du kan læse hele 2011-kontrakten her.

Og hele 2010-kontrakten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.