Artikel top billede

Sådan vil Microsoft anvende Skype

Microsoft har store planer med dansk-udviklede Skype. Se her, hvordan selskabet planlægger at udnytte den dansk-udviklede kommunikationstjeneste.

Læs også: Cisco: Derfor skal Microsoft tvinges til at åbne for Skype.

Computerworld News Service: Microsoft vil integrere Skype på tværs af hele produktporteføljen.

Sådan lyder det fra Microsofts finansdirektør, Peter Klein.

Han fremstiller Skype - den ultra-populære IM-, presence-, videochat- og IP telefoni-service - som et produkt, som Microsoft vil bruge til at forene og udvide porteføljen til både forbrugere og virksomheder.

"Når man tænker på Skype, og når man tænker på, hvordan man kan levere et overbevisende sæt af erfaringer på tværs af enheder, så er den mest fundamentale erfaring kommunikation," siger han.

"Skype giver den mulighed på alle produkter, om det så er Lync til virksomheder eller Xbox Live. Det er noget, der samler alle enhederne, et universelt scenarium," lyder det fra Peter Klein.

Tidligere onsdag offentliggjorde Cisco virksomhedens planer om at appellere Europa-Kommissionens godkendelse af Microsofts køb af Skype for mere end 44 milliarder kroner.

Cisco vil have Europa-Kommissionen til at kræve, at Microsoft og Skype understøtter standarder for interoperabilitet med andre samarbejdsplatforme.

Det kan du læse mere om her.

Cisco er især bekymret for Microsofts [url= https://www.computerworld.dk/art/116290/skype-vil-goere-dine-microsoft-licenser-dyrere]planer om at integrere Skype med Lync[/url], som er et produkt til virksomheder, der tilbyder instant messaging, presence, videokonferencer, IP telefoni og mulighed for online-møder.

Integrere med Lync

Microsoft har tidligere fortalt, at virksomheden har planer om at bygge bro mellem de to produkter, så Lync-brugere kan kommunikere med Skype-brugere, der for eksempel kan være partnere og kunder.

Da Microsoft offentliggjorde købet af Skype sidste maj, lovede administrerende direktør Steve Ballmer, at produktet fortsat ville understøtte "produkter, der ikke er fra Microsoft."

Onsdag fortalte Cisco i et blogindlæg, at virksomheden planlægger at appellere Europa-Kommissionens afgørelse ved EU-domstolen og opfordre til strammere regler for Microsoft.

Cisco vil have Microsoft og Skype til at understøtte samme åbne standarder som andre leverandører af udstyr til videokonferencer, fordi konkurrencen og innovationen i modsat fald vil tage skade, fortæller virksomheden.

Skype spiller central rolle

Peter Klein siger desuden, at Skype spiller en central rolle i Microsofts strategi for cloud-services.

"Hvis man tænker på, hvordan verden udvikler sig og vores tilgang til verden, så tænker vi på det i forhold til enheder og tjenester, og en stor del af de services er cloud-tjenester," sagde han.

"Det, der er rigtigt spændende ved Skype er, at det er en overbevisende og populær tjeneste, som folk over hele verden bruger og er meget engagerede i. Hvis man tænker på vores tilgang til udvikling og levering af overbevisende oplevelser og tjenester på tværs af en række enheder, så kan Skype helt sikkert accelerere det, vi laver," sagde Peter Klein.

Læs også: Cisco: Derfor skal Microsoft tvinges til at åbne for Skype.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere