Artikel top billede

Cisco: Derfor skal Microsoft tvinges til at åbne for Skype

Cisco klager til EU-kommisionen over Microsofts planer med Skype, som selskabet vil få alvorlige konsekvenser.

Netværks-producenten Cisco klager over EU-Kommissionens godkendelse af Microsofts køb af dansk-udviklede Skype.

Cisco mener, at EU-Kommissionen bør kræve, at Microsoft og Skype understøtter standarder til interoperabilitet med andre platforme, hvis kommissionen skal godkende opkøbet.

EU-Kommissionen godkendte egentlig opkøbet i oktober sidste år.

Microsoft har siden luftet planer om at integrere Skype i selskabets samarbejdssystem, Lync.

Cisco understreger, at selskabet ikke er imod selve opkøbet, men alene ønsker, at opkøbets betingelser bliver strammet.

Skal understøtte fælles standarder

Cisco mener, at Microsoft og Skype bør tvinges til at understøtte de samme standarder som andre producenter af af videobaserede samarbejdssystemer - som eksempelvis Cisco selv.

Sker det ikke, vil mange brugere ikke kunne foretage video-opkald lige så nemt, som de kan foretage samtale-opkald. Desuden vil det kunne ramme udviklingen og innovationen på området, lyder Ciscos begrundelse.

"Microsoft plan om at integrere Skype eksklusivt med Lync Enterprise Communications Platform kan fastlåse virksomheder, der gerne vil nå Skypes 700 millioner brugere, til Microsoft," skriver Marthin De Beer fra Cisco, i et blog-indlæg, som du kan læse her.

Microsoft og Skype anvender angiveligt hverken den udbredte H.264 video-codec eller SIP-standarden (Session Initiation Protocol).

Blokerer for opkald

Det kan betyde, at brugere af blandt andet Ciscos videokonference-systemer ikke vil være i stand til at foretage videoopkald til brugere af Microsoft/Skype, medmindre de foretager opkaldet gennem en dyr gateway.

Cisco har angiveligt haft en del drøftelser med Microsoft om muligheden for interoperabilitet, men indtil videre uden at nå til en løsning.

Microsoft henviser til, at EU-Kommissionen allerede har godkendt opkøbet.

"EU-Kommissionen har gennemført en grundig undersøgelse af opkøbet, hvor Cisco aktivt har deltaget og godkendt den 36-sider lang udredning uden kommentarer," skriver selskabet.

Læs også:

Disse platforme vil Skype fortsat kunne bruges på.

Microsoft har netop overtaget din Skype-konto.

EU: Microsoft må da godt købe Skype.

Chefer forlader Skype i stor stil efter Microsofts opkøb.

Microsofts erobringstogt: Sådan kan penge købe alt.

Ny Microsoft-teknologi kan snuse i dine Skype-samtaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.