Artikel top billede

Cisco: Derfor skal Microsoft tvinges til at åbne for Skype

Cisco klager til EU-kommisionen over Microsofts planer med Skype, som selskabet vil få alvorlige konsekvenser.

Netværks-producenten Cisco klager over EU-Kommissionens godkendelse af Microsofts køb af dansk-udviklede Skype.

Cisco mener, at EU-Kommissionen bør kræve, at Microsoft og Skype understøtter standarder til interoperabilitet med andre platforme, hvis kommissionen skal godkende opkøbet.

EU-Kommissionen godkendte egentlig opkøbet i oktober sidste år.

Microsoft har siden luftet planer om at integrere Skype i selskabets samarbejdssystem, Lync.

Cisco understreger, at selskabet ikke er imod selve opkøbet, men alene ønsker, at opkøbets betingelser bliver strammet.

Skal understøtte fælles standarder

Cisco mener, at Microsoft og Skype bør tvinges til at understøtte de samme standarder som andre producenter af af videobaserede samarbejdssystemer - som eksempelvis Cisco selv.

Sker det ikke, vil mange brugere ikke kunne foretage video-opkald lige så nemt, som de kan foretage samtale-opkald. Desuden vil det kunne ramme udviklingen og innovationen på området, lyder Ciscos begrundelse.

"Microsoft plan om at integrere Skype eksklusivt med Lync Enterprise Communications Platform kan fastlåse virksomheder, der gerne vil nå Skypes 700 millioner brugere, til Microsoft," skriver Marthin De Beer fra Cisco, i et blog-indlæg, som du kan læse her.

Microsoft og Skype anvender angiveligt hverken den udbredte H.264 video-codec eller SIP-standarden (Session Initiation Protocol).

Blokerer for opkald

Det kan betyde, at brugere af blandt andet Ciscos videokonference-systemer ikke vil være i stand til at foretage videoopkald til brugere af Microsoft/Skype, medmindre de foretager opkaldet gennem en dyr gateway.

Cisco har angiveligt haft en del drøftelser med Microsoft om muligheden for interoperabilitet, men indtil videre uden at nå til en løsning.

Microsoft henviser til, at EU-Kommissionen allerede har godkendt opkøbet.

"EU-Kommissionen har gennemført en grundig undersøgelse af opkøbet, hvor Cisco aktivt har deltaget og godkendt den 36-sider lang udredning uden kommentarer," skriver selskabet.

Læs også:

Disse platforme vil Skype fortsat kunne bruges på.

Microsoft har netop overtaget din Skype-konto.

EU: Microsoft må da godt købe Skype.

Chefer forlader Skype i stor stil efter Microsofts opkøb.

Microsofts erobringstogt: Sådan kan penge købe alt.

Ny Microsoft-teknologi kan snuse i dine Skype-samtaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.