Artikel top billede

Sådan udnytter it-svindlere børns færden på nettet

It-svindlere er begyndt at tvinge sig adgang til fortrolige data gennem børns brug af computeren.

Læs også: Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere

For nylig blev otte Danske Bank-kunder røvet for tilsammen omkring 700.000 kroner. Malware var blevet installeret på deres computere.

Generelt er malware da også et stort problem.

Og de cyberkriminelle bliver mere og mere udspekulerede i deres metoder til at få adgang til private data - og dermed også adgang til for eksempel bankkonti, forklarer den danske landechef, Anders Greve, fra it-sikkerhedsvirksomheden Check Point.

"Faktisk er børnene blevet de cyberkriminelles nye fortrukne bagdør til familiens private data, idet vi i stigende grad ser, at børn bliver lokket til at hente malware ned på familiens computer forklædt som for eksempel sjove og nuttede reklamer for nye flash-spil på nettet," fortæller han Computerworld.

Børn er lette ofre

"Børnene er lette ofre, idet de ikke på samme måde som voksne har paraderne oppe og i stedet klikker løs på spændende billeder," fortæller han videre.

Anders Greve forklarer, at børnene ikke er trænet i færdselsreglerne på nettet.

Så når barnet klikker på reklamen eller spillet, downloades malwaren direkte ned på pc'en, og barnet giver dermed udvidende cyberkriminelle adgang til familiens private data.

"Det er derfor, at it-svindlerne i stigende grad benytter denne metode til at inficere private computere og snyde sig til adgang til privat data," fortæller Anders Greve.

Sådan gør min familie

Derfor er det påtrængende spørgsmål for børnefamilier: Hvad kan vi som familie gøre for at udgå at vores børn bliver udnyttet som genvej til forældrenes data?

Læs også: Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.