Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere

Dine børn er it-svindlernes nye adgang til dine fortrolige oplysninger. Se her, hvordan it-sikkerhedsdirektør sikrer sin familie.

Læs også: Sådan udnytter it-svindlere børns færden på nettet.

En stigende tendens er, at it-svindlere udnytter, at børn ofte meget ukritisk klikker løs på spændende ting på nettet.

På den måde inficeres maskinen med malware, og svindlerne kan tage over. Men nu giver landechef Anders Greve fra it-sikkerhedsvirksomheden Check Point gode råd videre.
 
"I min familie har vi valgt at bruge en selvstændig computer til vores børn, når de går på nettet," fortæller landechefen.

"Det betyder, at de cyberkriminelle ikke kan få adgang til min kones og mine private data gennem vores børns computer," fortæller Anders Greve.

Desuden er computeren installeret med Zonealarm, som er en af de mulige typer af gratis freeware, der findes til private til bekæmpelse af malware, hvilket sætter blandt andet pc-orme, trojanere og phishing-angreb "skakmat", forklarer Anders Greve. 

Renser computeren 
"Dertil kommer, at jeg med jævne mellemrum renser mine børns computer ved at reinstallere al softwaren på den," siger han.

Generelt bør man adskille brugen af computere, der benyttes til leg og til alvor, lyder rådet.

Det betyder, at computere, der bruges til netbank-adgang, bestilling af varer på nettet, login til væsentlige konti, såsom Skat, sundhedsportaler og så videre, under ingen omstændigheder bør benyttes til online gaming, ukritisk browsing, Facebook og lignende, forklarer Anders Greve.

Test dig selv
Anders Greve formulerer sin anbefaling til de danske familier således:

"Stil dig selv spørgsmålet, om det ville generere dig væsentligt, hvis alt data blev slettet, eller nogen kiggede dig over skulderen og så alt, hvad du laver på den computer, du bruger."

"Hvis du svarer "ja", så ville jeg helt undgå at lade andre benytte computeren, og jeg ville desuden bevæge mig på nettet med omtanke."

Læs også: Sådan udnytter it-svindlere børns færden på nettet.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.