Artikel top billede

Stort cloudkatalog på gaden: Sådan sparer du kassen

Mens Danmark stadig diskuterer risikoen ved at anvende cloud computing i det offentlige, har England udarbejdet et katalog med 257 firmaer med i alt 1.700 cloud-services, der egner sig til det offentlige.

Læs mere:

Forbud mod cloud er altså bare en taber-sag

Cloud computing: Sådan fungerer det

Englænderne har besluttet sig for at favne cloud computing og de muligheder, der ligger i at få infrastruktur, platform og software leveret som en service over nettet.

Initiativet kaldes G-Cloud. Det er en slags rammeaftale, der blandt andet indebærer et katalog, CloudStore, med indtil videre 257 leverandører.

Leverandørerne står bag i alt 1.700 cloud-services, der kan anvendes i den offentlige sektor.

"Ved at skabe en konkurrencepræget markedsplads, vil G-Cloud konstant opfordre service-leverandører forbedre kvaliteten og værdien af de løsninger, de tilbyder," udtaler Cabinet Office minister Francis Maude i til V3.

Blandt målsætningerne med G-Cloud og CloudStore er, at leverandører til små- og mellemstore virksomheder skal have de samme muligheder for at begå sig i markedet som de store leverandører.

Og så handler det om, at det offentlige skal spare penge:

"Ved at bruge cloud-løsninger, der allerede er blevet sikret og godkendt, vil det næsten altid blive billigere, og vi vil kun skulle betale for det, vi bruger," forklarer Francis Maude blandt andet til V3.

I sidste måned udtalte chefen for G-Cloud, Chris Chant, ifølge V3, at initiativet allerede hjælper offentlige organisationer med at mindske it-omkostningerne med helt op til 90 procent.

Sådan bruges cloud-kataloget

Mens der altså findes en hel del mindre - og for danskere ukendte leverandører i CloudStore - så byder kataloget også på store leverandører som Capgemini, EMC, Google, Fujitsu, HP, Microsoft, PWC, SAP og IBM.

Listen er interessant også med danske øjne, idet den giver etgodt overblik over de leverandører og tjenester, der findes på det spirerende cloud-marked.

Konkret fungerer CloudStore ved, at man kan søge efter leverandører inden for IaaS, PaaS og SaaS samt på konkrete virksomheder.

Herefter kan man se en række nøgleoplysninger om virksomhederne og deres cloud-services.

Sådan kommer man på listen

Listen er kommet til verden, efter at leverandørerne sidste år blev opfordret om at søge optagelse i G-Cloud rammeaftalen.

I øjeblikket er man så ved at gennemgå alle leverandører og services, så de offentlige it-chefer ikke behøver at tjekke om leverandører og tjenester lever op til de krav, der stilles i det offentlige - og så det er nemmere at indgå kontrakter med leverandørerne.

At listen stadig er under udarbejdelse betyder naturligvis, at den foreløbig mest er til inspiration.

Også her i Danmark har der i de senere år været stor interesse i det offenlige for at bruge cloud computing.

Brugen er imidlertid indtil videre blevet bremset af blandt andet persondatalovgivningen i eksempelvis Odense Kommune, der ønskede at anvende Google Apps.

Læs mere:

Forbud mod cloud er altså bare en taber-sag

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.