Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan skal Windows og SkyDrive smeltes sammen

SkyDrive skal være en kernefunktion i Windows. Her er Microsofts konkrete SkyDrive-planer.

Læs også:

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Her er Microsofts nye SkyDrive-tjeneste

Computerworld News Service: Microsoft planlægger at udvide SkyDrive, så tjenesten i stedet for en online fil-storage-service bliver det, virksomheden kalder "en device cloud".

Tjenesten skal således integreres tæt med Windows 8 - næste version af virksomhedens styresystem.

Visionen er, at SkyDrive skal udgøre "et enkelt drev," der skal være tilgængelig fra alle enheder, give brugerne "øjeblikkelig, sikker og privat adgang til deres filer" og gøre det muligt at dele filerne med andre, fortæller Microsoft i et blogindlæg.

I Windows 8 vil "DNA" fra SkyDrive og filsynkroniseringsteknologien Mesh blive knyttet sammen til en enkelt service, fortæller Microsoft i indlægget på virksomhedens blog "Building Windows 8", som er skrevet af Mike Torres og Omar Shahine, der er group program managers for SkyDrive.

Sådan kommer det til at fungere

SkyDrive bliver inkluderet som applikation i Windows 8, SkyDrive-filerne bliver tilgængelige via Windows Explorer, og brugerne vil kunne hente filer over afstand fra deres harddisk ved hjælp af SkyDrive.com.

SkyDrive-applikationen, der vil indgå i Windows 8, bliver i Metro-stil, og det betyder, at brugerfladen bliver optimeret til touch-baserede enheder, og at det bliver muligt for folk at få adgang til deres SkyDrive-konto fra enhver Metro-applikation ved hjælp af de kontrolfunktioner i Windows 8, der bruges til at åbne, gemme og dele filer.

"Det vil bringe en fil-cloud til alle Metro-applikationer, og på den måde kan man åbne filer i SkyDrive og gemme dem på SkyDrive lige så nemt som på et lokalt drev," står der i indlægget.

For at udnytte den funktion skal brugerne bare registrere sig med en e-mail-adresse via en pc med Windows 8, hvorefter "du kan få nem adgang til alle filer på SkyDrive via enhver enhed med Windows 8," står der videre.

Drag and drop

Windows 8 vil dog også indeholde en traditionel desktop-applikation til SkyDrive, der kan håndteres ved hjælp af Windows Explorer, og som er tilgængelig for desktop-applikationer som Office. Brugerne vil kunne gemme og genfinde SkyDrive-filer ved hjælp af en drag-and-drop-brugerflade.

Ved hjælp af en synkroniseringsfunktion baseret på Mesh vil det blive muligt med desktop-kopier af SkyDrive-filerne, der synkroniserer ændringer, så dokumentet forbliver konsistent både lokalt og i skyen.

Denne desktop-version af SkyDrive vil være kompatibel med enheder, der kører med Windows Vista og Windows 7.

Endelig gør SkyDrive på Windows 8 det muligt for folk at opnå fjernadgang til filer, som de har valgt kun at gemme lokalt på pc'ens harddisk - en funktion som Microsoft har udviklet i erkendelsen af, at ikke alle mennesker ønsker at gemme alle filer online i SkyDrive.

Fjernadgang via SkyDrive.com kræver, at brugerne registrerer et ekstra godkendelses-element - en kode som Microsoft fremsender til en alternativ mail-adresse eller til brugerens mobiltelefon.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Her er Microsofts nye SkyDrive-tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.