Artikel top billede

Her er dommen over CSC's arbejde hos Skat

Læs hovedkonklusioner fra den uafhængige rapport om CSC's arbejde hos Skat, hvor it-giganten i dag er i en "prøveperiode."

Et uafhængigt konsulenthus, Software Improvement Group (SIG), har gennemgået CSC´s arbejde med Debitormotor til Skat, der er blevet forsinket.

Undervejs har Skat beskyldt CSC for bevidst at have ført myndigheden bag lyset.

Topledelsen hos både Skat og CSC har været involveret i barske mailudvekslinger.

Status er nu, at CSC på skærpede vilkår er inde i en tre måneders prøveperiode, hvor selskabet faktisk kan risikere en fyring.

26-sider lang rapport

Resultatet af konsulenthusets foreløbige arbejde er en 26 sider lang rapport, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Konklusionen er blandt andet, at SIG's konsulenter anbefaler, at Skat hver uge sætter mål op for CSC, som skal kontrolleres. 

Problemet er nemlig ifølge SIG, at det er svært at få overblik over projektets status.

"Bestemmelse af projektets status fordrer en manuel kombination og beregning af information fra mange kilder," skriver SIG i rapporten om årsagen til dette.
 
En anbefaling som Skats ledelse ifølge fag-direktør for it-projekter, Kristian Vengsgaard, har valgt at følge.

Det betyder, at styregruppen nu via et website kan følge projektet og lave såkaldt drill-down på, hvordan det på en lang række parametre går med koden. 

SIG anfører også i rapporten, at Debitormotor-systemet har krævet udviklingen af 76.000 linjer ABAP (Advanced Business Application Programming) specialkode, som svarer til 14 mandeår, hvis det hele var skrevet fra grunden.  

"Trods denne betydelige mængde kode," skriver firmaet i rapporten, at CSC ikke har anvendt analyseværktøjer, som kan finde dårlig kode og at man endvidere ikke har defineret kvalitetskriterier for, hvorledes man vil acceptere løsninger fra underleverandører.

SIG noterer også, at SAP udviklingsværktøjer (eksempevis SAP Code Inspector), som kan indikere dårlig kodeprakis, ikke er blevet benyttet.

Præsenteret første gang den 4. november 2011

SIG vil i øvrigt skulle følge projektets videre forløb. Ifølge Skat sker det ved, at SIG en gang om ugen får udleveret kode, som de undersøger for blandte andet kvalitet og fremdrift, har Kristian Vengsgard fortalt.  

Mens Computerworld har fået aktindsigt i rapporten, har Skat nægtet at lade os offentliggøre rapporten i sin helhed.

Rapporten blev i øvrigt præsenteret den 4. november 2011, mens den endelige version først forelå den 17. januar 2012, står der på side 1.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.