Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat løfter hammeren: Sådan afgør vi CSC's skæbne

Hammeren falder, hvis ikke CSC indfrier nogle helt særlige forventninger og krav, lyder det fra Skat.

Læs også:

Skat: CSC har bevidst ført os bag lyset

Hver eneste uge bliver CSC nøje målt og vejet hos Skat, hvor et såkaldt debitormotor-projekt er blevet stærkt forsinket og dyrere end forventet.

Træder selskabet ved siden af i den tre måneder lange prøveperiode, som først udløber om en lille måned, så venter der en fyreseddel.

Det forklarer Kristian Vensgaard, der er fagdirektør for it-projekter hos Skat, til Computerworld.

"Hvis projektet ikke retter sig op, og vi ikke ser den fornødne fremdrift, vi forventer, og som er nødvendige for at holde de aftalte milepæle, så falder hammeren. Så er vi i en situation, hvor vi ikke længere kan tro på samarbejdet," siger han. 

Sådan holder Skat øje med CSC

Han fortæller dog, at Skat nu kan måle fremdriften ugentligt og på kodelinjer.

"Vi har lavet en monitor-aftale med SIG. De får kode leveret en gang om ugen og undersøger så koden for kvalitet, fremdrift den slags ting."

Han fortæller, at styregruppen via et website har adgang til at følge projektet og lave såkaldt drill-down på, hvordan det på en lang række parametre går med koden.

"Det giver os et glimrende indblik i, hvordan det hele skrider frem, og hvor vi er henne med kvaliteten," siger han. 

Han sammenligner situationen med prøvetiden, når man er nyansat. 

"Der er det hver eneste dag i ens daglige arbejde, at man skal vise, at man er sin stilling værdig," siger Kristian Vengsgaard.

Debitormotor-systemet er vigtigt for myndigheden, fordi det som betalings og opkrævningssystem skal bruges til at håndtere en lang række tjenester overfor offentligheden.

Blandt andet er det længe ventede digitale motorregister, der skal gøre det langt nemmere at skifte nummerplader på køretøjer, forsinket flere gange på grund af Debitormotor. 

Skat har dog udviklet en nødløsning, som gør det muligt at tage motorregisteret i brug til sommer uden Debitormotor.

CSC oplyser til Computerworld at firmaet ikke på nuværende tidspunkt har nogen kommentarer.

Læs også:

Skat: CSC har bevidst ført os bag lyset




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere