Artikel top billede

Her er SAP's planer med Dalgaards SuccessFactors

SAP betaler 19 milliarder kroner for SuccessFactors med danskeren Lars Dalgaard i spidsen. Her er planerne med opkøbet.

Læs også:

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder

Computerworld News Service: SAP afslører nu detaljerne i sine planer på markedet for HCM (human capital management)-software efter det 19 milliarder kroner store opkøb af SuccessFactors, som fokuserer på cloud-baserede applikationer.

SuccessFactors vil fungere som et uafhængigt datterselskab til SAP, og administrerende direktør, danskeren Lars Dalgaard, fortsætter i sin rolle og som leder af SAP's bredere cloud-strategi.

SuccessFactors' produkt Employee Central bliver "det vigtigste human ressources (HR)-tilbud i skyen," og SAP vil "investere aggressivt" i det, fortæller SAP i en udtalelse.

SAP vil fortsat sælge sine on-premise HCM-applikationer og planlægger "betydelige investeringer i funktionalitet, brugeroplevelse, mobil og in-memory teknologier i fremtiden," tilføjer virksomheden.

Det kan SuccessFactors bruges til

Produkter fra SuccessFactors vil desuden vise vejen for såkaldte 'talent management'-applikationer, der bruges til områder som rekruttering og lønninger.

Heriblandt finder vi for eksempel SuccessFactors Performance Management, SuccessFactors Compensation Management, SuccessFactors Recruiting og SuccessFactors Learning Management, samt applikationen Jam til social læring, fortæller SAP.

Funktioner til talent management indbygget i on-premise HCM-produkter "vil fortsat blive støttet med udvalgte innovationer i løbet af de kommende 10 år," skriver virksomheden videre.

SAP planlægger at gøre integrationen af software fra SuccessFactors med virksomhedens egen in-memory database HANA til en "nøgleprioritet" for at forbedre analysefunktionerne og skabe en bedre ydelse.

Integrationen af SuccessFactors portefølje og SAP's on-premise HR-software er også i støbeskeen sammen med forbedret udvikling af integration med tredjepartsapplikationer.

Her er dommen over planerne

SAP regner med at diskutere planerne i detaljer under en kommende event. 

"Det er præcis, som jeg forventede," siger analytiker Paul Hamerman fra Forrester til nyheden. "[SAP har brug for] tilbud til HR i skyen."

Det handler i høj grad om konkurrencen fra virksomheder som Workday, som har indgået adskillige store og højtprofilerede kontrakter til sin egen cloud-baserede HCM-applikation, fortæller Paul Hamerman.

"Workday er betydningsfuld på det marked. Det er blandt andet det, der ligger til grund for aftalen." 

Selv om SuccessFactors har gjort det godt med Employee Central, så er produktet stadig ikke fuldt udbygget, mener Paul Hamerman. "De skulle tage og tilføje landespecifikke lokationer ligesom i HR-systemer on-premise," siger han. 

Det kommer nok til at tage nogle år for SAP og SuccessFactors at få Employee Central helt derhen, hvor det skal være, vurderer Paul Hamerman. "De skal sætte sig ind i medarbejdergoder og problemer med compliance i en række forskellige lande. Det er noget af en opgave." 

Masser af muligheder

Men cloud-baseret HR-software er i høj grad et marked i vækst, siger Paul Hamerman. "Størstedelen af de kunder, der kører med on-premise systemer vil blive, hvor de er, men der vil ske en stor udvikling over de kommende år," siger han.

"Så mange som 10 procent vil migrere til en cloud-baseret løsning, og SAP skal være forberedt og tilbyde de løsninger." 

SAP vil også kunne komme ind på andre markeder og for eksempel sælge Employee Central til virksomheder i vækst, som ønsker, at deres første rigtige HR-system er cloud-baseret, siger Paul Hamerman. 

Oracle tog for nyligt et stort skridt mod cloud-baseret HR-software, da virksomheden tidligere i denne måned annoncerede sit opkøb af SuccessFactors' konkurrent Taleo. 

Oracle betaler knap 11 milliarder kroner for Taleo, og det er betydeligt mindre, end hvad SuccessFactors kostede SAP. 

"SAP betalte mere, men de har også fået meget mere at arbejde med i forhold til ressourcer," især på talent management-området, siger Paul Hamerman.

"Det Oracle får her er et førsteklasses rekrutteringsværktøj, men de andre ting, som de får adgang til, giver dem ikke lige så store fordele." 

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også: 

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere