Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er SAP's planer med Dalgaards SuccessFactors

SAP betaler 19 milliarder kroner for SuccessFactors med danskeren Lars Dalgaard i spidsen. Her er planerne med opkøbet.

Læs også:

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder

Computerworld News Service: SAP afslører nu detaljerne i sine planer på markedet for HCM (human capital management)-software efter det 19 milliarder kroner store opkøb af SuccessFactors, som fokuserer på cloud-baserede applikationer.

SuccessFactors vil fungere som et uafhængigt datterselskab til SAP, og administrerende direktør, danskeren Lars Dalgaard, fortsætter i sin rolle og som leder af SAP's bredere cloud-strategi.

SuccessFactors' produkt Employee Central bliver "det vigtigste human ressources (HR)-tilbud i skyen," og SAP vil "investere aggressivt" i det, fortæller SAP i en udtalelse.

SAP vil fortsat sælge sine on-premise HCM-applikationer og planlægger "betydelige investeringer i funktionalitet, brugeroplevelse, mobil og in-memory teknologier i fremtiden," tilføjer virksomheden.

Det kan SuccessFactors bruges til

Produkter fra SuccessFactors vil desuden vise vejen for såkaldte 'talent management'-applikationer, der bruges til områder som rekruttering og lønninger.

Heriblandt finder vi for eksempel SuccessFactors Performance Management, SuccessFactors Compensation Management, SuccessFactors Recruiting og SuccessFactors Learning Management, samt applikationen Jam til social læring, fortæller SAP.

Funktioner til talent management indbygget i on-premise HCM-produkter "vil fortsat blive støttet med udvalgte innovationer i løbet af de kommende 10 år," skriver virksomheden videre.

SAP planlægger at gøre integrationen af software fra SuccessFactors med virksomhedens egen in-memory database HANA til en "nøgleprioritet" for at forbedre analysefunktionerne og skabe en bedre ydelse.

Integrationen af SuccessFactors portefølje og SAP's on-premise HR-software er også i støbeskeen sammen med forbedret udvikling af integration med tredjepartsapplikationer.

Her er dommen over planerne

SAP regner med at diskutere planerne i detaljer under en kommende event. 

"Det er præcis, som jeg forventede," siger analytiker Paul Hamerman fra Forrester til nyheden. "[SAP har brug for] tilbud til HR i skyen."

Det handler i høj grad om konkurrencen fra virksomheder som Workday, som har indgået adskillige store og højtprofilerede kontrakter til sin egen cloud-baserede HCM-applikation, fortæller Paul Hamerman.

"Workday er betydningsfuld på det marked. Det er blandt andet det, der ligger til grund for aftalen." 

Selv om SuccessFactors har gjort det godt med Employee Central, så er produktet stadig ikke fuldt udbygget, mener Paul Hamerman. "De skulle tage og tilføje landespecifikke lokationer ligesom i HR-systemer on-premise," siger han. 

Det kommer nok til at tage nogle år for SAP og SuccessFactors at få Employee Central helt derhen, hvor det skal være, vurderer Paul Hamerman. "De skal sætte sig ind i medarbejdergoder og problemer med compliance i en række forskellige lande. Det er noget af en opgave." 

Masser af muligheder

Men cloud-baseret HR-software er i høj grad et marked i vækst, siger Paul Hamerman. "Størstedelen af de kunder, der kører med on-premise systemer vil blive, hvor de er, men der vil ske en stor udvikling over de kommende år," siger han.

"Så mange som 10 procent vil migrere til en cloud-baseret løsning, og SAP skal være forberedt og tilbyde de løsninger." 

SAP vil også kunne komme ind på andre markeder og for eksempel sælge Employee Central til virksomheder i vækst, som ønsker, at deres første rigtige HR-system er cloud-baseret, siger Paul Hamerman. 

Oracle tog for nyligt et stort skridt mod cloud-baseret HR-software, da virksomheden tidligere i denne måned annoncerede sit opkøb af SuccessFactors' konkurrent Taleo. 

Oracle betaler knap 11 milliarder kroner for Taleo, og det er betydeligt mindre, end hvad SuccessFactors kostede SAP. 

"SAP betalte mere, men de har også fået meget mere at arbejde med i forhold til ressourcer," især på talent management-området, siger Paul Hamerman.

"Det Oracle får her er et førsteklasses rekrutteringsværktøj, men de andre ting, som de får adgang til, giver dem ikke lige så store fordele." 

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også: 

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.