Artikel top billede

Microsoft bygger nyt cloud-datacenter i Dublin

Microsoft afslører, at selskabet er i gang med at bygge et nyt, kæmpe datacenter til blandt andre danske cloud-brugere. Se specifikationerne her.

Læs også:

Stort Facebook-datacenter i Sverige får gratis køling

Computerworld News Service: Microsoft vil bruge omkring 720 millioner kroner på at bygge et nyt datacenter i Dublin, da der er brug for mere kapacitet til at køre cloud-services derfra, oplyser selskabet.

Denne udvidelse sker ifølge Microsoft på grund af en øget efterspørgsel i Europa på cloud-services såsom Office 365, Windows Live, Xbox Live, Bing og Windows Azure.

Microsofts nye datacenter bliver nabo til selskabets eksisterende datacenter i Dublin. Byggeriet af det nye datacenter er allerede påbegyndt, oplyser en talskvinde, som dog afviser at sige noget om, hvornår det kan tænkes at være driftsklar.

Så stort bliver det

Det nye datacenter vil med sine cirka 10.400 kvadratmeter blive omtrent en tredjedel så stort som det eksisterende og vil have op til i alt 13 megawatt tilgængelig. Til sammenligning har naboen på 28.100 kvadratmeter 16 megawatt tilgængelig.

Det nye datacenter får en strømtæthed på op til 1,3 kilowatt per kvadratmeter, hvilket giver mulighed for en højere tæthed af servere.

Den højere strømtæthed vil gøre det muligt for Microsoft at øge antallet af servere per rack i det nye datacenter, så længe det samtidig er muligt at køle dem tilstrækkeligt.

Microsoft er dog overbevist om, at selskabets model til køling kan klare opgaven, fremhæver Stephen McGibbon, der er teknologidirektør hos Microsoft for Europa, Mellemøsten og Afrika.

Bruger luft til køling

Ligesom sin gamle nabo vil det nye datacenter i vid udstrækning gøre brug af luft udefra til at køle faciliteterne året rundt, hvilket ifølge Microsoft giver en større energieffektivitet.

Hvis det ikke er tilstrækkeligt, så kan der tages vand i brug til at køle den indgående luft. Hvis vejret bliver for koldt, kan den varme luft recirkuleres for på den måde at opnå den rette temperatur.

Microsoft oplyste ved åbningen i 2009, at det eksisterende datacenter har en strømeffektivitet på 1,25 PUE (power usage effectiveness), hvilket er en vedtaget måleenhed for datacentres effektivitet.

Det er ikke langt fra topmoderne faciliteter såsom Facebooks datacenter i Prineville i Oregon, der har en PUE på 1,07, og det er bedre end Microsofts gennemsnit i 2009 på 1,6.

Microsoft har endnu ikke offentliggjort noget tal for, hvad selskabet regner med, strømeffektiviteten bliver for det nye datacenter.

Kan man stole på sikkerheden?

Sidste år gav en strømafbrydelse i Dublin driftsforstyrrelser af online-tjenester fra både Microsoft og Amazon, som også har et datacenter i byen.

Denne hændelse satte spørgsmålstegn ved, hvor pålidelig cloud-tilgangen egentlig er. For eksempel blev europæiske kunder af Microsofts Business Productivity Online Standard Suite, der er Office 365's forgænger, ramt af strømafbrydelsen. Det lykkedes Microsoft at få sine kunder online igen efter cirka fire timer.

Det nye datacenter får sin egen infrastruktur i forhold til elektricitet og kan ifølge McGibbon være selvforsynende med strøm i en anseelig periode. I tilfælde af strømafbrydelse har Microsoft aftaler på plads med dieselleverandører, så nødstrømsanlægget kan holde datacentret kørende, forklarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Stort Facebook-datacenter i Sverige får gratis køling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.