Artikel top billede

Sådan ramte Office 365-nedbrud danske brugere

Fredagens tre timer lange nedbrud af Microsofts Office 365 ramte også Danmark.

Læs også:

Microsofts Office 365 og Hotmail ramt af nedbrud

Office 365 - nu må det bære eller briste for Microsoft

Cloud computing: Sådan fungerer det

Da Microsofts Office 365 og Windows Live-løsninger i fredags blev ramt af et omfattende nedbrud af tre timers varighed, kunne også danske virksomheder mærke konsekvenserne.

Hos Microsoft-partneren ProActive fortæller cloud-specialist Peter Lunding Smidt, at man registrerede, at der var problemer, men "ikke har fået rapporter ind fra nogen kunder."

"Jeg oplevede dog selv, at jeg ikke kunne få adgang til mine dokumenter på Skydrive," tilføjer Peter Lunding Smidt.

Hos den fynske forhandler Kortermann IT oplyser en medarbejder, at man i løbet af natten til fredag fik problemer, som varede til op ad fredag formiddag.

Samme melding lyder fra forhandleren 2ndC, hvor direktør Jesper Bergstedt kalder nedbruddet for »irriterende« og »relativt alvorligt«.

Oppetiden ikke truet

Selv om nedbruddet, der også ramte lande som Australien, Finland, Singapore, Pakistan, Tyskland og USA, altså også nåede at påvirke de danske brugere, var konsekvenserne umiddelbart begrænsede.

"Det skyldes jo nok, at det er forholdsvist begrænset, hvor mange af kunderne, der er skiftet fra det gamle BPOS til Office 365," siger Peter Lunding Smidt.

ProActive har omkring 60 kunder med cirka 25.000 brugere på Microsofts online-løsninger, hvoraf kun omkring 10 er skiftet til Office 365. Resten er fortsat på BPOS-løsningen.

Microsofts Office 365 var også ramt af et større nedbrud i august, men selv om de to store nedbrud syner af meget, er oppetiden stadig ikke problematisk.

"Det har stadigvæk været så begrænset, at vi slet ikke er i nærheden af at komme under en oppetid på 99,9 procent," siger Peter Lunding Smidt.

Microsoft udsendte fredag en kortfattet, officiel meddelelse om det tre timer lange nedbrud, hvor det forklares, at det skyldtes et problem med DNS. De nærmere detaljer om nedbruddet er dog endnu ikke frigivet.

It-chefer bekymrer sig om cloud

Ifølge Peter Lunding Smidt er bekymringen for nedbrud nok eksisterende hos de danske it-chefer, ProActive er i kontakt med, men det er langt fra den primære bekymring, når det kommer til cloud computing.

"Det fylder faktisk forbavsende lidt. Vi har masser af materiale omkring redundans og restore management og alt muligt andet, som vi godt kunne fortælle om, men bekymring nummer et er i høj grad, hvordan man skal forholde sig til persondataloven," forklarer Peter Lunding Smidt.

Han henviser til blandt andet sagen, hvor Odense Kommune ikke måtte anvende Googles cloud-løsning netop på grund af lovgivningen.

Det er ikke kun Microsoft, der oplever nedbrud på cloud-tjenesterne. Stort set samtidig med Microsoft-nedbruddet i fredags var Googles cloud-tjenester nede.

Læs også:

Microsofts Office 365 og Hotmail ramt af nedbrud

Office 365 - nu må det bære eller briste for Microsoft

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere