Artikel top billede

Bret Taylor er CTO hos Facebook.

Facebooks it-chef: Sådan indtager vi din mobil

Mobile World Congress: Facebook ser ikke længere mobiler, smartphones og tablets som alternative bruger-platforme. De er Facebooks fremtid, forklarer det sociale netværks CTO.

Læs også:
Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer

Her skal slaget stå mellem verdens store telefirmaer

Mobile World Congress, Barcelona: Når Facebook taler, lytter verden.

Sådan er det bare i de her år, om man så bryder sig om det sociale netværk eller ej.

Med 845 millioner aktive brugere om måneden er Facebook ikke længere bare endnu en tjeneste på nettet. Det er ved at udvikle sig til kernen i World Wide Web.

Den situation skinnede igennem, da Facebooks Chief Technology Officer, Bret Taylor, mandag holdt sin keynote på Mobile World Congress i Barcelona.

"Vi tænker ikke vores mobile version af Facebook som et alternativ. Vi tænker det som den naturlige version," sagde Bret Taylor.

"Der er et naturligt match mellem Facebook og mobilitet."

Derfor er mobilitet godt for Facebook

Den strategi giver rigtig god mening, når man ved, at det er de mobile platforme, der henter brugere i disse år, mens den traditionelle desktop-computer har det svært.

Og det er nok også derfor, Facebook og alle andre har travlt med at fortælle, at det mobile er fremtiden.

"Jeg tilbringe rigtig meget tid med at tale med virksomheder i Silicon Valley om, hvad de arbejder på. For få år siden var det desktop-teknologier, i dag handler det hele om mobilitet," sagde Bret Taylor.

Bret Taylor pegede dog samtidig på, at alle de teknologier, der kendetegner smartphones og tablet-pc'er - GPS, kamera, push, touch - passer perfekt til Facebooks produkt.

"Det er teknologier, der er blevet virkelige i de her produkter," forklarede Bret Taylor.

For at demonstrere, hvordan den mobile bølge forandrer alt for Facebook, forklarede CTO'en, at 30 procent af alle, der hver dag opretter en Facebook-konto i Indien, gør det fra en mobil.

Et kæmpe udvikler-puslespil

Facebooks markante fokus på mobile løsninger er dog ikke nogen let vej at gå, forklarede Bret Taylor tilhørerne i Barcelona.

"Hver eneste måned logger folk på Facebook fra mere end 2500 forskellige enheder," sagde han.

Udfordringen er ikke kun, at Facebooks egne løsninger skal fungere på så mange forskellige mobiler og tablets.

Det handler i ligeså høj grad om, at Facebook skal kunne spille sammen med et hav af andre webtjenester og applikationer på apparaterne.

"Facebook er den bedste måde at opdage apps på på en hvilken som helst smartphone. Facebook gør alle i stand til at dele fra en hvilken som helst smartphone," sagde han og pegede på, at man eksempelvis kan se, at dem, der har hørt om Spotify gennem Facebook, er dobbelt så villige til rent faktisk at betale for tjenesten.

Men at bruge Facebook som et omdrejningsunkt for tjenester og apps fra andre producenter kun kan lade sig gøre, hvis apparater, apps og tjenester taler sammen.

Bret Taylor fremhævede i den forbindelse selskabets Open Graph, der er en protokol, som gøre det nemmere at få andre apps og hjemmesider til at tale sammen med Facebook.

"Skriv jeres applikationer til iOS, Android eller mobile websider - og link det hele sammen ved hjælp af Open Graph," opfordrede Facebook-CTO'en.

Læs også:
Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer

Her skal slaget stå mellem verdens store telefirmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.