Artikel top billede

Bret Taylor er CTO hos Facebook.

Facebooks it-chef: Sådan indtager vi din mobil

Mobile World Congress: Facebook ser ikke længere mobiler, smartphones og tablets som alternative bruger-platforme. De er Facebooks fremtid, forklarer det sociale netværks CTO.

Læs også:
Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer

Her skal slaget stå mellem verdens store telefirmaer

Mobile World Congress, Barcelona: Når Facebook taler, lytter verden.

Sådan er det bare i de her år, om man så bryder sig om det sociale netværk eller ej.

Med 845 millioner aktive brugere om måneden er Facebook ikke længere bare endnu en tjeneste på nettet. Det er ved at udvikle sig til kernen i World Wide Web.

Den situation skinnede igennem, da Facebooks Chief Technology Officer, Bret Taylor, mandag holdt sin keynote på Mobile World Congress i Barcelona.

"Vi tænker ikke vores mobile version af Facebook som et alternativ. Vi tænker det som den naturlige version," sagde Bret Taylor.

"Der er et naturligt match mellem Facebook og mobilitet."

Derfor er mobilitet godt for Facebook

Den strategi giver rigtig god mening, når man ved, at det er de mobile platforme, der henter brugere i disse år, mens den traditionelle desktop-computer har det svært.

Og det er nok også derfor, Facebook og alle andre har travlt med at fortælle, at det mobile er fremtiden.

"Jeg tilbringe rigtig meget tid med at tale med virksomheder i Silicon Valley om, hvad de arbejder på. For få år siden var det desktop-teknologier, i dag handler det hele om mobilitet," sagde Bret Taylor.

Bret Taylor pegede dog samtidig på, at alle de teknologier, der kendetegner smartphones og tablet-pc'er - GPS, kamera, push, touch - passer perfekt til Facebooks produkt.

"Det er teknologier, der er blevet virkelige i de her produkter," forklarede Bret Taylor.

For at demonstrere, hvordan den mobile bølge forandrer alt for Facebook, forklarede CTO'en, at 30 procent af alle, der hver dag opretter en Facebook-konto i Indien, gør det fra en mobil.

Et kæmpe udvikler-puslespil

Facebooks markante fokus på mobile løsninger er dog ikke nogen let vej at gå, forklarede Bret Taylor tilhørerne i Barcelona.

"Hver eneste måned logger folk på Facebook fra mere end 2500 forskellige enheder," sagde han.

Udfordringen er ikke kun, at Facebooks egne løsninger skal fungere på så mange forskellige mobiler og tablets.

Det handler i ligeså høj grad om, at Facebook skal kunne spille sammen med et hav af andre webtjenester og applikationer på apparaterne.

"Facebook er den bedste måde at opdage apps på på en hvilken som helst smartphone. Facebook gør alle i stand til at dele fra en hvilken som helst smartphone," sagde han og pegede på, at man eksempelvis kan se, at dem, der har hørt om Spotify gennem Facebook, er dobbelt så villige til rent faktisk at betale for tjenesten.

Men at bruge Facebook som et omdrejningsunkt for tjenester og apps fra andre producenter kun kan lade sig gøre, hvis apparater, apps og tjenester taler sammen.

Bret Taylor fremhævede i den forbindelse selskabets Open Graph, der er en protokol, som gøre det nemmere at få andre apps og hjemmesider til at tale sammen med Facebook.

"Skriv jeres applikationer til iOS, Android eller mobile websider - og link det hele sammen ved hjælp af Open Graph," opfordrede Facebook-CTO'en.

Læs også:
Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer

Her skal slaget stå mellem verdens store telefirmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.