Artikel top billede

Grafik: Steve Woods

TDC-leverandør forhandler om en busfuld CSC-ansatte

Et TDC-ejet it-firma forhandler med Tata TCS om at overtage et antal CSC-medarbejdere i forbindelse med TDC-outsourcing.

Læs også:
TDC-ejer firma bliver leverandør til Tata TCS

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

TDC-ejede Netdesign forhandler om at overtage et antal af de omkring 300 CSC-medarbejdere som skal virksomhedsoverdrages i forbindelse med TDC's valg af det indiske kæmpefirma Tata TCS som ny leverandør af it-services for milliarder af kroner.

Det bekræfter Keld Jersild Olsen, som er administrerende direktør hos Netdesign.

Intet er underskrevet endnu, men udgangspunktet er ifølge direktøren, at Netdesign forhandler om en kontrakt på mere arbejde på TDC-systemerne, end firmaet havde aftaler på, mens CSC drev it-funktinoerne for TDC.  

Det ekstra arbejde er ifølge den administrerende direktør noget, som CSC før har udført selv.

Og det kan få indflydelse på medarbejderne hos CSC, hvor omkring 300 ansatte er udpeget til at blive virksomhedsoverdraget til TCS eller dennes underleverandører, og i den forbindelse har fået opsagt deres stillinger per 1. april i år.  

Dermed kan en gruppe CSC-folk havne hos Netdesign som konsekvens af de forhandlinger, der nu foregår mellem Tata TCS og Netdesign.

"Ja, vi snakker med Tata omkring, hvorvidt der skal overtages medarbejdere i den forbindelse," siger Keld Jersild Olsen.
    
Han fortæller, at han ikke tør sætte antal på, hvor mange CSC-medarbejdere han forhandler om at overtage.

Er det nærmere en busfuld end en personbil?

"Det er nok nærmere en minibus end en stor bus," siger Keld Jersild Olsen.

Han vurderer, at aftalen med Tata TCS falder på plads inden for et par uger. Han fortæller, at der absolut er plads i Netdesign til tidligere CSC-ansatte.

"Vi har haft et rigtigt, rigtigt godt samarbede med CSC udervejs. Og vi regner bestemt også med, at vi finder ud af at få denne overlevering til at foregå uden problemer," siger han.

Han forventer ikke, at en ny kontrakt kommer til at betyde den store forskel i hverdagen for virksomhedens ansatte, der arbejder på TDC's systemer. Samtidig fortæller han, at firmaet ikke selv kommer til at gøre brug af personale i Indien.

"Den del, som vi komme til at lave, er en ren dansk leverance," siger han. 

Ingen hos Tata TCS eller firmaets danske PR-bureau har ønsket at kommentere sagen - det har TDC heller ikke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere