Grafik: Steve Woods

TDC-leverandør forhandler om en busfuld CSC-ansatte

Et TDC-ejet it-firma forhandler med Tata TCS om at overtage et antal CSC-medarbejdere i forbindelse med TDC-outsourcing.

Læs også:
TDC-ejer firma bliver leverandør til Tata TCS

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten


TDC-ejede Netdesign forhandler om at overtage et antal af de omkring 300 CSC-medarbejdere som skal virksomhedsoverdrages i forbindelse med TDC's valg af det indiske kæmpefirma Tata TCS som ny leverandør af it-services for milliarder af kroner.

Det bekræfter Keld Jersild Olsen, som er administrerende direktør hos Netdesign.

Intet er underskrevet endnu, men udgangspunktet er ifølge direktøren, at Netdesign forhandler om en kontrakt på mere arbejde på TDC-systemerne, end firmaet havde aftaler på, mens CSC drev it-funktinoerne for TDC.  

Det ekstra arbejde er ifølge den administrerende direktør noget, som CSC før har udført selv.

Og det kan få indflydelse på medarbejderne hos CSC, hvor omkring 300 ansatte er udpeget til at blive virksomhedsoverdraget til TCS eller dennes underleverandører, og i den forbindelse har fået opsagt deres stillinger per 1. april i år.  

Dermed kan en gruppe CSC-folk havne hos Netdesign som konsekvens af de forhandlinger, der nu foregår mellem Tata TCS og Netdesign.

"Ja, vi snakker med Tata omkring, hvorvidt der skal overtages medarbejdere i den forbindelse," siger Keld Jersild Olsen.
    
Han fortæller, at han ikke tør sætte antal på, hvor mange CSC-medarbejdere han forhandler om at overtage.

Er det nærmere en busfuld end en personbil?

"Det er nok nærmere en minibus end en stor bus," siger Keld Jersild Olsen.

Han vurderer, at aftalen med Tata TCS falder på plads inden for et par uger. Han fortæller, at der absolut er plads i Netdesign til tidligere CSC-ansatte.

"Vi har haft et rigtigt, rigtigt godt samarbede med CSC udervejs. Og vi regner bestemt også med, at vi finder ud af at få denne overlevering til at foregå uden problemer," siger han.

Han forventer ikke, at en ny kontrakt kommer til at betyde den store forskel i hverdagen for virksomhedens ansatte, der arbejder på TDC's systemer. Samtidig fortæller han, at firmaet ikke selv kommer til at gøre brug af personale i Indien.

"Den del, som vi komme til at lave, er en ren dansk leverance," siger han. 

Ingen hos Tata TCS eller firmaets danske PR-bureau har ønsket at kommentere sagen - det har TDC heller ikke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.