Artikel top billede

Grafik: Steve Woods (Foto: Steve Woods)

TDC-leverandør forhandler om en busfuld CSC-ansatte

Et TDC-ejet it-firma forhandler med Tata TCS om at overtage et antal CSC-medarbejdere i forbindelse med TDC-outsourcing.

Læs også:
TDC-ejer firma bliver leverandør til Tata TCS

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

TDC-ejede Netdesign forhandler om at overtage et antal af de omkring 300 CSC-medarbejdere som skal virksomhedsoverdrages i forbindelse med TDC's valg af det indiske kæmpefirma Tata TCS som ny leverandør af it-services for milliarder af kroner.

Det bekræfter Keld Jersild Olsen, som er administrerende direktør hos Netdesign.

Intet er underskrevet endnu, men udgangspunktet er ifølge direktøren, at Netdesign forhandler om en kontrakt på mere arbejde på TDC-systemerne, end firmaet havde aftaler på, mens CSC drev it-funktinoerne for TDC.  

Det ekstra arbejde er ifølge den administrerende direktør noget, som CSC før har udført selv.

Og det kan få indflydelse på medarbejderne hos CSC, hvor omkring 300 ansatte er udpeget til at blive virksomhedsoverdraget til TCS eller dennes underleverandører, og i den forbindelse har fået opsagt deres stillinger per 1. april i år.  

Dermed kan en gruppe CSC-folk havne hos Netdesign som konsekvens af de forhandlinger, der nu foregår mellem Tata TCS og Netdesign.

"Ja, vi snakker med Tata omkring, hvorvidt der skal overtages medarbejdere i den forbindelse," siger Keld Jersild Olsen.
    
Han fortæller, at han ikke tør sætte antal på, hvor mange CSC-medarbejdere han forhandler om at overtage.

Er det nærmere en busfuld end en personbil?

"Det er nok nærmere en minibus end en stor bus," siger Keld Jersild Olsen.

Han vurderer, at aftalen med Tata TCS falder på plads inden for et par uger. Han fortæller, at der absolut er plads i Netdesign til tidligere CSC-ansatte.

"Vi har haft et rigtigt, rigtigt godt samarbede med CSC udervejs. Og vi regner bestemt også med, at vi finder ud af at få denne overlevering til at foregå uden problemer," siger han.

Han forventer ikke, at en ny kontrakt kommer til at betyde den store forskel i hverdagen for virksomhedens ansatte, der arbejder på TDC's systemer. Samtidig fortæller han, at firmaet ikke selv kommer til at gøre brug af personale i Indien.

"Den del, som vi komme til at lave, er en ren dansk leverance," siger han. 

Ingen hos Tata TCS eller firmaets danske PR-bureau har ønsket at kommentere sagen - det har TDC heller ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere