Artikel top billede

Cisco: Derfor blokerer vi for Microsoft køb af Skype

Cisco har en rigtig god grund til at modarbejde Microsofts køb af Skype - mener selskabet selv.

Computerworld News Service: Ciscos appel af Europa-Kommissionens godkendelse af Microsofts køb af Skype sker af hensyn til kunderne.

Sådan lyder det fra Ciscos topchef, John Chambers.

Han siger, at det er kundernes efterspørgsel på interoperabilitet, der har fået Cisco til at appellere Europa-Kommissionens afgørelse.

Cisco indgav i sidste uge sin appel med henvisning til bekymring om den indbyrdes kompatibilitet mellem på den ene side løsningerne fra Microsoft/Skype og på den anden side selskabets egne løsninger samt løsningerne fra andre leverandører.

Cisco og Microsoft er i benhård konkurrence inden for løsninger til unified communications og samarbejde og udsigten til, at Microsoft føjer Skype og Skypes enorme antal brugere til samarbejdsplatformen Microsoft Lync, har virkelig fået Cisco på fødderne for at forsinke købet og opnå indrømmelser.

Vild konkurrence

"Vi har mægtig stor respekt for Microsoft, siger Chambers.

"Vi kommer til at konkurrere med næb og kløer inden for samarbejde og samtidig er vi partnere inden for datacentre. Kunderne forventer, at vi er indbyrdes kompatible og at vores løsninger fungerer sammen. Det er tilsyneladende ikke nær så vigtigt for Microsoft, som det er for mig. Men det er det, vi hører fra kunderne. De ikke alene ønsker interoperabilitet, de forventer det."

Cisco har været nødt til at åbne for sin egen såkaldte TelePresence Interoperability Protocol (TIP) for at få lov til at gennemføre opkøbet på flere milliarder dollar af Tandberg, hvilket gjorde Cisco markedsførende inden for løsninger til videokonference. Mange i branchen vurderer, at Cisco nu ønsker, at Microsoft skal afkræves det samme for at få lov til at gå videre med at integrere Skype.

"Vi har altid valgt åbne standarder. Det er det rigtige valg i forhold til video," siger Chambers.

Den nye såkaldte bring your own device-tendens (BYOD), hvor medarbejdere tager deres egne computere og mobile enheder med på arbejde og bruger dem til at få adgang til virksomhedens data og applikationer, betyder ifølge Chambers, at interoperabilitet er helt afgørende.

"På grund af BYOD ... er interoperabilitet vigtigere end nogensinde før," siger han.

"Microsoft syntes, at interoperabilitet var meget vigtigt i forhold til TelePresence og Tandberg. Jeg tror, at det på lang sigt også er det bedste for Microsoft at sørge for interoperabilitet. For hver af os vil det koste os, som tiden går, hvis vi ikke følger med markedet. Heller ikke serviceleverandørerne ønsker inkompatibilitet. De ønsker, at enhver enhed kan få adgang til enhver form for indhold. Er det virkelig en vigtig tendens? Det mener jeg, det er. Hvis markedet bliver større, kan man nøjes med en mindre andel og alligevel ende med et større overskud."

Sidste år rygtedes det, at Cisco selv havde overvejet at købe Skype, før firmaet blev børsnoteret. Chambers bekræfter, at Cisco overvejede at købe Skype, men at selskabet ikke kunne se, hvordan det ville gavne kunderne.

"Vi havde for længe siden en mulighed for at foretage det køb," fortæller han.

"Men vores serviceleverandør-kunder ville få svært ved at få gavn af det. At give afkald på det køb var den rigtige beslutning på daværende tidspunkt, og det er det stadig. Vi satsede for seks år siden på video. Det bliver det næste store skridt inden for kommunikation og it. Vi mener, at serviceleverandørerne bliver afgørende for at differentiere sig i markedet.

Læs også:

Sådan vil Microsoft anvende Skype.

Cisco: Derfor skal Microsoft tvinges til at åbne for Skype.

Skype vil gøre dine Microsoft-licenser dyrere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere