Artikel top billede

Dansk telekæmpe kæmper mod fjendtlig overtagelse

Succesrig dansk telegigant med en markedsværdi på et par milliarder sætter alle sejl for at afværge et fjendtligt overtagelsesforsøg. "En skændsel," mener stifteren.

 
Den danske producent af højteknologisk teleudstyr, Thrane & Thrane, har sat en strategisk proces i gang, der kan ende med, at selskabet får nye ejere, skriver Børsen.
 
Det sker ifølge avisen efter, at en af selskabets konkurrenter uopfordret har meddelt, at den vil komme med et bud på majoriteten af Thrane & Thranes aktiekapital.
 
Ifølge Børsen er Lars Thrane, der stiftede selskabet sammen med sin tvillingebror Per Thrane og med 24 procent af aktierne er storaktionær, imod ideen om at sælge til konkurrenten.
 
Til gengæld udelukker han ikke at sælge ud af sine aktier.
 
"Jeg mener, at det er en skændsel, at man forsøger at lave en fjendtlig overtagelse af en virksomhed, hvor stifteren og hovedaktionæren er imod," siger Lars Thrane til Børsen.
 
Er ikke til salg
Han siger, at selskabet som udgangspunkt ikke er til salg, men at han ikke vil afvise at sælge, hvis Thrane & Thrane kan finde en strategisk samarbejdspartner eller en køber, der "vil købe det hele, hvor jeg vurderer, at det vil fungere."
 
Og sådan er vurderingen ikke, når det gælder det måske kommende tilbud fra den unavngivne konkurrent.
 
"Det er ikke en virksomhed, der agter at udvikle og drive Thrane & Thrane videre til noget stort og voldsomt. Det er simpelthen en konkurrent, der vil kvæle os," siger Lars Thrane til Børsen.
 
Han frygter, at et salg vil føre til lukning af væsentlige dele af Thrane & Thranes nye teknologiske områder.
 
Thrane & Thrane har nu hyret investeringsbanken FIH Capital, der skal finde en modbyder til den kommende byder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere