Her er de bedste offentlige it-projekter lige nu

Seks offentlige myndigheder er i år nomineret til Digitaliseringsprisen med projekter, der fungerer som it-pejlemærker i den offentlige sektor. Læs om de seks mulige vinderprojekter her.

Læs også:
Kåring: Her er Danmarks bedste it-projekt 2011

Staten helt blank på gevinsterne i åbne standarder


I år bliver Digitaliseringsprisen for syvende år uddelt til offentlige myndigheder, der har gjort sig særlig godt bemærket med succesrige og værdiskabende digitaliseringsinitiativer.

Sidste år kunne Transport-/Klima- og Energiministerierne glæde sig over Effektiviseringsprisen, mens Velfærdsprisen gik til Det Fælles Medicinkort fra National sundheds-it.

Igen i år er der to priser i spil, som bliver overrakt i forbindelse med konferencen Digitaliser Danmark, der løber af stablen med Digitaliseringsstyrelsen som vært i Musikhuset Aarhus den 20. og 21. marts.

Opmuntrende oplevelse
Digitaliseringsprisen 2012 er et initiativ fra Finansministeriet, Danske Regioner, KL, KMD, Rambøll Management Consulting, HP og CEDI.

Hos Computerworld er chefredaktør Line Ørskov fuld af lovprisninger for feltet af de nominerede.

"Det har været en enormt opmuntrende oplevelse at se feltet til årets velfærdspris [..] Årets indstillede demonstrerer, at vi som samfund tager store skridt i retningen af at kunne tilbyde vores borgere løsninger, der understøtter os i alle livets faser," udtaler hun i forbindelse med afsløringen af de seks nominerede kandidater til Digitaliseringsprisen 2012.

Se de nominerede her:

De tre nominerede til Effektiviseringsprisen

De tre nominerede til Velfærdsprisen

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.