Artikel top billede

Book dine hospitals-tider på nettet

Borgerne i Horsens kan snart booke mødetider online til alle hospitalets afdelinger.

Læs også:
Læger: Så slemt står det til med it i vores hverdag

I Horsens kan borgerne snart logge sig på hospitalets hjemmeside med deres NemID og selv holde styr på deres mødeaftaler på hospitalet.

Når løsningen er fuldt implementeret efter sommerferien, vil patienter desuden selv kunne booke og flytte allerede bookede aftaler via hjemmesiden.

"Vi er vant til at købe varer og bestille ferierejser på nettet, så mange er trygge ved online selvbetjening. Men det er første gang, at et dansk hospital indfører webbooking på alle afdelinger," siger Jakob Heuch, fra Capgemini, der har udviklet og leveret den såkaldte Bookplan-løsning.

Udover at give patienterne bedre information og større indflydelse på mødeaftaler forventer hospitalerne, at de med selvbetjeningsløsningen kan nedbringe antallet af udeblivelser.

Slut med telefonkøen

Medicinsk Afdeling i Horsens har det seneste halve år været med i webbooking-pilotprojektet, og her er erfaringerne gode.

"Når patienten har mulighed for selv at ændre deres mødetider på nettet frem for at skulle ringe til afdelingen, får personalet mere tid til anden patientbehandling. Og patienterne kan gennemføre ændringer, når det passer dem. De er ikke afhængige af at skulle vente i en telefonkø," siger Thomas Hahn, som er ledende overlæge på Medicinsk Afdeling.

Patienterne er dog ikke tvunget til at bruge webbooking, og de vil fortsat få tilsendt mødeindkaldelser og anden information med posten.

På længere sigt er ambitionen, at det skal være muligt at få adgang til aftaler på alle hospitalerne i Region Midtjylland via MidtEPJ, der er regionens fælles elektroniske patientjournal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere