10.000 mobil-kunder ramt af kaotisk it-nedbrud

En opdaterings-fejl hos teleselskab har slukket for internettet på flere tusinde danskeres mobiltelefoner. Nedbruddet blev forlænget, da to teleselskaber misforstod hinanden om fejlen.

Læs også:
Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Microsofts store cloud-tjeneste ramt af nedbrud


En menneskelig fejl oven på en it-fejl.

Sådan forklarer marketing-koordinator Bo Abrahamsen fra teleselskabet M1, at op mod 10.000 M1-kunder spredt ud over det ganske land ikke har kunnet tilgå internettet fra deres mobiltelefoner.

"Natten til onsdag opdaterede vi vores kundehåndteringssystem, og i den forbindelse har der åbenbart været et udfald på datanetværket, som vi ikke var klar over," fortæller Bo Abrahamsen fra M1 til Computerworld.

Sender aben videre
Han forklarer, at udfaldet fra tirsdag aften er blevet forlænget på grund af en kommunikationsbrist mellem M1 og moderselskabet TDC, hvis netværk M1 kører på.

"Vi hørte i går, at flere af vores kunder ikke kunne komme på datanetværket og rettede henvendelse til TDC for at høre, om de havde problemer med deres netværk. Det havde de tilsyneladende ikke," beretter Bo Abrahamsen.

TDC afviste dog med det samme, at der var problemer med telegigantens netværk. I hvert fald i første omgang.

"Vi blev senere ringet op af TDC, der sagde, at der var problemer med TDC's datanetværk. Derfor gjorde vi ikke mere ud af sagen ud over at opdatere vores fejlmelding," fortæller Bo Abrahamsen.

M1's hjemmeside blev i går opdateret med teksten "Der kan i øjeblikket opleves problemer med datanetværket flere steder i landet. TDC's teknikere er på sagen. Vi beklager meget de gener det kan medføre".

Forkert fejlmeddelelse
De ord har dog vist sig at være forkerte, indrømmer Bo Abrahamsen, som i morgen sætter sig i direktørstolen hos M1.

"TDC havde alligevel ikke problemer, og fejlen ligger udelukkende hos os i vores opdatering af vores kundehåndteringssystem," siger den kommende M1-direktør.

Fordi der er opstået en kommunikationsbrist mellem datterselskabet M1 og moderselskabet TDC om, hvor data-fejlen var opstået, har op mod 10.000 M1-kunder altså måttet nøjes med at bruge deres smartphone som en old school mobiltelefon uden internetforbindelse yderligere et døgn.

Det skyldes, at M1 har afventet, at TDC skulle udbedre en fejl, som har ligget internt på M1's servere.

Tænd og sluk din mobil
Bo Abrahamsen forventer dog, at fejlen er udbedret "i løbet af i aften", uden han dog tør sætte præcise tidspunkter på.

Han ønsker heller ikke at kommentere på, om M1-kunderne står til at modtage kompensation for nedbruddet eller en eventuel kompensations-størrelse, da nedbruddet ifølge M1 har slået ned tilfældigt, og visse kunder kun har oplevet kortere udfald.

Hvis du er M1-kunde og har oplevet problemer med din dataforbindelse, råder M1 dig til i løbet af aftenen til at slukke og tænde din mobiltelefon for at se, om du har forbindelse til internettet igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.