Artikel top billede

10.000 mobil-kunder ramt af kaotisk it-nedbrud

En opdaterings-fejl hos teleselskab har slukket for internettet på flere tusinde danskeres mobiltelefoner. Nedbruddet blev forlænget, da to teleselskaber misforstod hinanden om fejlen.

Læs også:
Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Microsofts store cloud-tjeneste ramt af nedbrud

En menneskelig fejl oven på en it-fejl.

Sådan forklarer marketing-koordinator Bo Abrahamsen fra teleselskabet M1, at op mod 10.000 M1-kunder spredt ud over det ganske land ikke har kunnet tilgå internettet fra deres mobiltelefoner.

"Natten til onsdag opdaterede vi vores kundehåndteringssystem, og i den forbindelse har der åbenbart været et udfald på datanetværket, som vi ikke var klar over," fortæller Bo Abrahamsen fra M1 til Computerworld.

Sender aben videre

Han forklarer, at udfaldet fra tirsdag aften er blevet forlænget på grund af en kommunikationsbrist mellem M1 og moderselskabet TDC, hvis netværk M1 kører på.

"Vi hørte i går, at flere af vores kunder ikke kunne komme på datanetværket og rettede henvendelse til TDC for at høre, om de havde problemer med deres netværk. Det havde de tilsyneladende ikke," beretter Bo Abrahamsen.

TDC afviste dog med det samme, at der var problemer med telegigantens netværk. I hvert fald i første omgang.

"Vi blev senere ringet op af TDC, der sagde, at der var problemer med TDC's datanetværk. Derfor gjorde vi ikke mere ud af sagen ud over at opdatere vores fejlmelding," fortæller Bo Abrahamsen.

M1's hjemmeside blev i går opdateret med teksten "Der kan i øjeblikket opleves problemer med datanetværket flere steder i landet. TDC's teknikere er på sagen. Vi beklager meget de gener det kan medføre".

Forkert fejlmeddelelse

De ord har dog vist sig at være forkerte, indrømmer Bo Abrahamsen, som i morgen sætter sig i direktørstolen hos M1.

"TDC havde alligevel ikke problemer, og fejlen ligger udelukkende hos os i vores opdatering af vores kundehåndteringssystem," siger den kommende M1-direktør.

Fordi der er opstået en kommunikationsbrist mellem datterselskabet M1 og moderselskabet TDC om, hvor data-fejlen var opstået, har op mod 10.000 M1-kunder altså måttet nøjes med at bruge deres smartphone som en old school mobiltelefon uden internetforbindelse yderligere et døgn.

Det skyldes, at M1 har afventet, at TDC skulle udbedre en fejl, som har ligget internt på M1's servere.

Tænd og sluk din mobil

Bo Abrahamsen forventer dog, at fejlen er udbedret "i løbet af i aften", uden han dog tør sætte præcise tidspunkter på.

Han ønsker heller ikke at kommentere på, om M1-kunderne står til at modtage kompensation for nedbruddet eller en eventuel kompensations-størrelse, da nedbruddet ifølge M1 har slået ned tilfældigt, og visse kunder kun har oplevet kortere udfald.

Hvis du er M1-kunde og har oplevet problemer med din dataforbindelse, råder M1 dig til i løbet af aftenen til at slukke og tænde din mobiltelefon for at se, om du har forbindelse til internettet igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere