Artikel top billede

Så mange gange er Windows 8 beta blevet hentet på 24 timer

Windows 8 Consumer Preview bliver flået ned af hylderne af it-brugerne. Se her, hvor mange gange beta-versionen er blevet downloadet i sine første 24 timer.

Computerworld News Service: Windows 8 Consumer Preview blev ifølge Microsoft downloadet over en million gange i løbet af de første 24 timer efter sin offentliggørelse.

Microsoft offentliggjorde denne beta-version onsdag morgen klokken 4.30 dansk tid, mens Windows-chefen Steven Sinofsky fremhævede det nye styresystems "kompromisløse" tilgang til integrering af en touch-brugergrænseflade med det traditionelle Windows-miljø.

"En dag senere ... en million downloads af forbruger-betaen," skriver Microsoft i en tweet i går fra sin Twitter-konto Building Windows 8.

Det er væsentligt flere downloads end af Windows 8 Developer Preview, der i september ligeledes blev gjort tilgængelig for enhver. Først i december 2011 oplyste Microsoft, at der i de forløbne syv en halv uge var blevet downloadet over tre millioner eksemplarer af denne alpha-version til udviklere.

Hvis Consumer Preview i de kommende dage bliver downloadet i et lige så højt tempo som i det første døgn, så rammer den allerede tre millioner downloads i løbet af weekenden.

Da Microsoft aldrig offentliggjorde, hvor mange eksemplarer af betaen af Windows 7, der blev downloadet, så er det ikke muligt at sammenligne de to styresystemer på dette punkt.

I første omgang satte Microsoft dog et loft på 2,5 millioner downloads af Windows 7-betaen, der blev offentliggjort i januar 2009. Selskabet ombestemte sig dog hurtigt: Først blev loftet fjernet og så blev tilgængelighedsperioden forlænget med to uger.

Microsoft afviste dog i det hele taget at oplyse, om Windows 7-betaen var blevet downloadet i færre eller flere eksemplarer end de 2,5 millioner.

Der er endnu ikke fastsat nogen udgivelsesdato for Windows 8, men de fleste analytikere regner med, at det nye styresystem vil være klar til julesæsonen i 2012.

Sinofsky fremhævede onsdag, at udviklingscyklussen for Windows 8 vil efterligne Windows 7's, hvor den næste udgivelse bliver den næsten færdige Release Candidate-version efterfulgt af en build, der kaldes Release to Manufacturing, fordi det er den version, der sendes til computerproducenterne; de såkaldte OEM'er.

En million downloads betyder dog ikke, at der er en million brugere, der har installeret denne forbruger-beta, påpeger en bruger i et svar til Microsofts tweet.

"Jeg tror faktisk, jeg downloadede den omkring fire gange," påpeger en anden bruger på Twitter.

Læs også:

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om.

Sådan fungerer det nye Windows 8.

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview.

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere