Artikel top billede

Så mange gange er Windows 8 beta blevet hentet på 24 timer

Windows 8 Consumer Preview bliver flået ned af hylderne af it-brugerne. Se her, hvor mange gange beta-versionen er blevet downloadet i sine første 24 timer.

Computerworld News Service: Windows 8 Consumer Preview blev ifølge Microsoft downloadet over en million gange i løbet af de første 24 timer efter sin offentliggørelse.

Microsoft offentliggjorde denne beta-version onsdag morgen klokken 4.30 dansk tid, mens Windows-chefen Steven Sinofsky fremhævede det nye styresystems "kompromisløse" tilgang til integrering af en touch-brugergrænseflade med det traditionelle Windows-miljø.

"En dag senere ... en million downloads af forbruger-betaen," skriver Microsoft i en tweet i går fra sin Twitter-konto Building Windows 8.

Det er væsentligt flere downloads end af Windows 8 Developer Preview, der i september ligeledes blev gjort tilgængelig for enhver. Først i december 2011 oplyste Microsoft, at der i de forløbne syv en halv uge var blevet downloadet over tre millioner eksemplarer af denne alpha-version til udviklere.

Hvis Consumer Preview i de kommende dage bliver downloadet i et lige så højt tempo som i det første døgn, så rammer den allerede tre millioner downloads i løbet af weekenden.

Da Microsoft aldrig offentliggjorde, hvor mange eksemplarer af betaen af Windows 7, der blev downloadet, så er det ikke muligt at sammenligne de to styresystemer på dette punkt.

I første omgang satte Microsoft dog et loft på 2,5 millioner downloads af Windows 7-betaen, der blev offentliggjort i januar 2009. Selskabet ombestemte sig dog hurtigt: Først blev loftet fjernet og så blev tilgængelighedsperioden forlænget med to uger.

Microsoft afviste dog i det hele taget at oplyse, om Windows 7-betaen var blevet downloadet i færre eller flere eksemplarer end de 2,5 millioner.

Der er endnu ikke fastsat nogen udgivelsesdato for Windows 8, men de fleste analytikere regner med, at det nye styresystem vil være klar til julesæsonen i 2012.

Sinofsky fremhævede onsdag, at udviklingscyklussen for Windows 8 vil efterligne Windows 7's, hvor den næste udgivelse bliver den næsten færdige Release Candidate-version efterfulgt af en build, der kaldes Release to Manufacturing, fordi det er den version, der sendes til computerproducenterne; de såkaldte OEM'er.

En million downloads betyder dog ikke, at der er en million brugere, der har installeret denne forbruger-beta, påpeger en bruger i et svar til Microsofts tweet.

"Jeg tror faktisk, jeg downloadede den omkring fire gange," påpeger en anden bruger på Twitter.

Læs også:

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om.

Sådan fungerer det nye Windows 8.

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview.

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere