Artikel top billede

Microsofts aldrende supersystem bliver snart indhentet

Færre og færre bruger Windows XP, mens Mac OS X oplever rekordhøj vækst.

Computerworld News Service: I hælene på offentliggørelsen i onsdags af Windows 8 Consumer Preview viser ny statistik, at brugsandelen af Microsofts over 10 år gamle Windows XP stadig styrtdykker.

Fortsætter det nuværende fald, vil Windows XP blive overgået af Windows 7 til sommer,

Ny statistik fra Net Applications viser, at Windows XP's andel faldt med 1,8 procentpoint i sidste måned til 45,4 procent.

Det er det største fald siden december 2011 og fjerde gang i løbet det sidste år, at det aldrende styresystem har mistet i nærheden af to procentpoint fra én måned til den næste.

Under halvdelen

I februar er det desuden første gang, at andelen af pc'er med Windows XP ligger under halvdelen af det samlede antal Windows-installationer.

Ud af alle pc'er med Windows kører 49,4 procent XP.

Samtidig vinder Windows 7 fortsat stærkt frem og øgede sin andel med 1,7 procentpoint til 38,1 procent i februar.

Hvis tendensen fortsætter, vil Windows 7 sandsynligvis overtage førstepladsen fra XP i juni eller måske endda allerede i maj.

Microsoft har da også haft travlt med at minde sine kunder om, at XP fra april 2014 ikke modtager flere sikkerhedsopdateringer, og har med stor ildhu fremhævet Windows 7 som det næste logiske trin.

Microsofts problematiske Vista - Windows-versionen fra 2007, som aldrig lykkedes at erobre mere end 20 procent af markedet - faldt i løbet af februar med 0,1 procentpoint til andel på 8,1 procent.

Windows' samlede markedsandel faldt en smule til 91,9 procent.
Februar er således fjerde måned i træk, hvor Windows enten har øget sin samlede andel, holdt sin andel i ro eller mistet under 0,2 procent point.

Sidste gang Windows' samlede andel faldt med mere end en halv procentpoint var i oktober 2011.
Læs også:

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview.

Sådan fungerer det nye Windows 8.

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om.

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål.

Sådan vil du kunne opgradere XP direkte til 8

Læs også:

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview.

Sådan fungerer det nye Windows 8.

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om.

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål.

Udgivelsen onsdag af Windows 8 Consumer Preview vil ikke få nogen omgående effekt på markedsandelen, men hvis det nye styresystem bliver populært, når den færdige version udkommer, kan det betyde, at Windows 7's andel holder op med at stige.

Det var for eksempel tilfældet for Vista, der nåede sit højdepunkt, den måned Microsoft lancerede Windows 7, og hvis andel er faldet lige siden.

Brugerne af Windows XP vil få mulighed for at opgradere direkte til Windows 8, hvis deres pc'er opfylder systemkravene:
En processor med en hastighed på gigahertz samt en gigabyte RAM. De fleste analytikere regner dog med, at især erhvervsbrugerne af XP vil migrere til Windows 7 frem for det helt nye styresystem.

I februar kørte 0,02 procent - det er to pc'er ud af hver 10.000 - Windows 8 Developer Preview, der er den udvikler-version, som Microsoft gjorde offentligt tilgængelig i september 2011.

De næste få måneder vil vise, i hvor høj grad brugerne vil afprøve forbruger-betaen af Windows 8, hvilket eventuelt kan sige noget om det kommende styresystems fremtidige succes.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview.

Sådan fungerer det nye Windows 8.

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om.

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.