Artikel top billede

Banker taber flere hundrede mio. på Damgaard-krak

Banker står til at vinke farvel til mange millioner kroner, som bliver tabt på konkursen i Erik Damgaards investeringsselskab, Porteføljeinvest.

Læs også:

Erik Damgaards finansselskab konkurs.

Erik Damgaard kæmper mod konkurs.

Millionerne vælter ud af Erik Damgaards pengetank.

Damgaard-brødrene taber over en milliard.
 
Flere store banker har rigtigt mange penge ude at svømme hos den tidligere Navision-milliardær Erik Damgaards krakkede investeringsselskab, Porteføljeinvest.
 
Investeringsselskabet gik konkurs i januar.
 
Ifølge Børsen er der blevet anmeldt krav på 600 millioner kroner.
 
De største kreditorer er FIH Erhvervsbank, der står bag 36 procent af kravene, samt Nykredit Bank, der står bag 33 procent af kravene.
 
Ifølge Børsen har også den belgiske storbank BNP Paribas Fortis store beløb ude at svømme. Den belgiske bank har nemlig anmeldt krav for 75 millioner kroner.
 
Stor underbalance
Avisen skriver, at de eneste aktiver i konkursboet er obligationer for cirka 40 millioner kroner samt 20 millioner kroner, der er placeret i forskellige equity-fonde.
 
Der er dog mulighed for, at boet bliver tilført flere aktiver, skriver avisen.
 
Erik Damgaard er ikke gået personlig konkurs, men han har brændt voldsomt mange penge af, siden han for omkring 10 år siden blev milliardær på salget af Navision til Microsoft.
 
Ifølge Børsen er både denne milliard samt yderligere en halv milliard lånte kroner i dag væk - primært på grund af en række risikable investeringer samt mange kautioner og udlån til forskellige forretningspartnere.

Læs også:

Erik Damgaards finansselskab konkurs.

Erik Damgaard kæmper mod konkurs.

Millionerne vælter ud af Erik Damgaards pengetank.

Damgaard-brødrene taber over en milliard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere