Artikel top billede

Web-tjeneste vil vide alt om dig og din færden

Social web-tjeneste vil bruge din smartphones GPS til at vide alt om, hvor du befinder dig. Det åbner for en verden af muligheder, forklarer stifteren.

Læs også:

Facebooks it-chef: Derfor er mobilen vigtigst for os

Det er som regel tjenester som Facebook, Google+ og Twitter, der fremhæves som de hotte sociale medier.

Lokations-tjenesten Foursquare glider derimod ofte under radaren uden for hardcore teknologi-kredse.

Det billede kan imidlertid snart ændre sig.

Med flere end 15 millioner brugere, 1,5 milliarder "check-ins" og en stribe partnerskaber med andre sociale netværk og web-tjenester har Foursquare i hvert fald rykket sig et stykke siden starten for tre år siden.

Og mere er på vej, bebudede medstifter og direktør Dennis Crowley på sidste uges Mobile World Congress.

"Vi tager alle de data, vi har, og gør folk klar over, hvad de kan lave," forklarede han.

"Det handler om at tage alle de data, vi har, og forsøge at finde en måde, hvor vi kan gøre folk opmærksomme på alle de ting, der sker, uden at de behøver at være i app'en hele tiden."

"Vi kan kan tilbyde personlige anbefalinger, stort set uanset hvor du er."

Foursquare lader brugerne tjekke ind på fysiske steder ved hjælp af telefonens GPS. Det lyder måske som en relativ simpel tjeneste, men faktisk åbner netop det for et væld af muligheder:

"Det hele handler om, hvad vi gør med API'et, som er tilgængeligt for alle," sagde Dennis Crowley fra scenen i Barcelona.

Eksempelvis har han store forventninger til augmented reality, hvor det er planen, at Foursquare skal levere data og API til de tjenester, mange venter vil vælte frem i de kommende år.

Samtidig skal Foursquare i alle mulige afskygninger hele tiden skal scanne området omkring brugeren, så han/hun kan få besked om, hvilke kontakter, der er i nærheden, og hvilke arrangementer og steder, der kan være interessante på et givent tidspunkt.

"Det er ikke science fiction. Det er her, Foursquare er på vej hen, og det er et område, hvor vi har tænkt os at dominere," forklarede Dennis Crowley.

Læs også:

Facebooks it-chef: Derfor er mobilen vigtigst for os
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere