Artikel top billede

Ny tele-trend vender op og ned på TDC's forretning

Nye tider på telemarkedet vil forandre alt for telegiganten TDC.

Læs også: 

Derfor forsvinder dit telefonnummer snart

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge

Jess Ibsen, koncern-teknologidirektør, hvad betyder en fremtid med rene data-abonnementer uden eksempelvis tale- og sms-produkter for et teleselskab som TDC?

"At al telefoni bliver data, er en udvikling, der har været på vej i en årrække. Mange abonnementer som VoIP er jo i virkeligheden dataprodukter, og den slags abonnementer bliver endnu mere udtalt, når 4G/LTE bliver udbredt til hele landet."

"For det betyder en udvikling i retning af VoLTE (voice over LTE, red.), der er fremtidens erstatning for den nuværende mobiltelefoni."

"Allerede fra 2016 eller 2017 vil hovedparten af vores abonnementer være rene datakunder, og til den tid vil data-abonnementerne have overgået den gammeldags, traditionelle telefoni."

Hvordan forbereder TDC sig til en nærtstående fremtid, hvor data er det eneste produkt på hylderne?

"Fremover skal vi fokusere på infrastruktur og satse på at være systemintegrator. I den henseende gør vi to ting: Dels udvikler vi vores mobilinfrastruktur med LTE til mobiltelefoner, og fastnettene skal omlægges til rene datanet."

"Derudover skal vi løbende udvikle de produkter, som ligger på toppen af infrastrukturen, som eksempelvis VoIP, VoLTE, billedprodukter til erstatning af MMS og udvikling af Messenger-lignende produkter, der på længere sigt vil overtage SMS'ens
rolle."

"Den slags produkter kan enten komme fra TDC eller tredjepartsudviklere."

Når kunderne får magten

Hvor meget vil TDC komme til at tabe eller vinde i en udvikling, hvor SIM-kort og telefonnumre forsvinder, hvilket løsner kundernes tilknytning til teleselskabet?

"Det er helt sikkert, at abonnementsformerne ændrer sig, men vi er først og fremmest infrastrukturleverandør, og det sikrer vores fremtid."

"Om vi skal bære vores egen service eller andres service, er måske underordnet, fordi det stadig skal foregå på vores infrastruktur. Kunderne vil nok opleve dyrere abonnement på infrastruktur og billigere på serviceprodukter, som i mange tilfælde - som eksempelvis Skype - er gratis."

TDC har ikke længere en stor innovationsafdeling. Hvordan hænger det sammen med, at der skal udvikles nye løsninger til fremtidens web-services?

"Vi famler ikke efter forretningsmodellerne, og fremover vil vi derfor i større omfang definere os selv som systemintegrator."

"Danmark er måske lidt for lille for os til at udvikle services til, fordi udviklingen af nye produkter koster TDC lige så meget, som det koster for British Telecom og Deutsche Telecom. De har bare 10 gange så mange kunder."

Jeres forretningskoncept med indtil videre at holde fast i tale-produkter og sms-service er blevet sammenlignet med pladebranchens forgæves kamp mod internet-piraterne. Har TDC og andre teleselskaber sovet i timen?

"Vi udbygger nettene og services i den hastighed, som vi oplever efterspørgslen med. Hvis man så på TDC for fem år siden, så var vi blandt de dårligste performere på kundetilfredsheds, medarbejdertilfredshed og på de økonomiske resultater."

"Nu er vi blandt de tre bedste i Europa på alle tre punkter, og det tolker vi som, at vi forstår at udvikle os i takt med den teknologiske virkelighed, som meget naturligt er ved at tranformere sig mod rene data-netværk."

Læs også: 
Derfor forsvinder dit telefonnummer snart

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.