Artikel top billede

Ny tele-trend vender op og ned på TDC's forretning

Nye tider på telemarkedet vil forandre alt for telegiganten TDC.

Læs også: 

Derfor forsvinder dit telefonnummer snart

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge

Jess Ibsen, koncern-teknologidirektør, hvad betyder en fremtid med rene data-abonnementer uden eksempelvis tale- og sms-produkter for et teleselskab som TDC?

"At al telefoni bliver data, er en udvikling, der har været på vej i en årrække. Mange abonnementer som VoIP er jo i virkeligheden dataprodukter, og den slags abonnementer bliver endnu mere udtalt, når 4G/LTE bliver udbredt til hele landet."

"For det betyder en udvikling i retning af VoLTE (voice over LTE, red.), der er fremtidens erstatning for den nuværende mobiltelefoni."

"Allerede fra 2016 eller 2017 vil hovedparten af vores abonnementer være rene datakunder, og til den tid vil data-abonnementerne have overgået den gammeldags, traditionelle telefoni."

Hvordan forbereder TDC sig til en nærtstående fremtid, hvor data er det eneste produkt på hylderne?

"Fremover skal vi fokusere på infrastruktur og satse på at være systemintegrator. I den henseende gør vi to ting: Dels udvikler vi vores mobilinfrastruktur med LTE til mobiltelefoner, og fastnettene skal omlægges til rene datanet."

"Derudover skal vi løbende udvikle de produkter, som ligger på toppen af infrastrukturen, som eksempelvis VoIP, VoLTE, billedprodukter til erstatning af MMS og udvikling af Messenger-lignende produkter, der på længere sigt vil overtage SMS'ens
rolle."

"Den slags produkter kan enten komme fra TDC eller tredjepartsudviklere."

Når kunderne får magten

Hvor meget vil TDC komme til at tabe eller vinde i en udvikling, hvor SIM-kort og telefonnumre forsvinder, hvilket løsner kundernes tilknytning til teleselskabet?

"Det er helt sikkert, at abonnementsformerne ændrer sig, men vi er først og fremmest infrastrukturleverandør, og det sikrer vores fremtid."

"Om vi skal bære vores egen service eller andres service, er måske underordnet, fordi det stadig skal foregå på vores infrastruktur. Kunderne vil nok opleve dyrere abonnement på infrastruktur og billigere på serviceprodukter, som i mange tilfælde - som eksempelvis Skype - er gratis."

TDC har ikke længere en stor innovationsafdeling. Hvordan hænger det sammen med, at der skal udvikles nye løsninger til fremtidens web-services?

"Vi famler ikke efter forretningsmodellerne, og fremover vil vi derfor i større omfang definere os selv som systemintegrator."

"Danmark er måske lidt for lille for os til at udvikle services til, fordi udviklingen af nye produkter koster TDC lige så meget, som det koster for British Telecom og Deutsche Telecom. De har bare 10 gange så mange kunder."

Jeres forretningskoncept med indtil videre at holde fast i tale-produkter og sms-service er blevet sammenlignet med pladebranchens forgæves kamp mod internet-piraterne. Har TDC og andre teleselskaber sovet i timen?

"Vi udbygger nettene og services i den hastighed, som vi oplever efterspørgslen med. Hvis man så på TDC for fem år siden, så var vi blandt de dårligste performere på kundetilfredsheds, medarbejdertilfredshed og på de økonomiske resultater."

"Nu er vi blandt de tre bedste i Europa på alle tre punkter, og det tolker vi som, at vi forstår at udvikle os i takt med den teknologiske virkelighed, som meget naturligt er ved at tranformere sig mod rene data-netværk."

Læs også: 
Derfor forsvinder dit telefonnummer snart

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.