Artikel top billede

Stofa dropper alle planer om mobilselskab

Kabel tv-leverandørens planer om at oprette et mobilselskab er nu helt skrinlagt.

Læs også:

Stofa er på vej med mobilselskab.

Stofa udskyder sine planer om nyt mobilselskab.

Stofas satsning på mobilmarkedet, der blev offentliggjort i 2010, bliver alligevel ikke til noget.

Allerede sidste år blev projektet udskudt, men dengang forsikrede daværende direktør Ole Simonsen om, at projektet stadig var i live.

I dag er projektet helt skrinlagt, fortæller direktør Klaus Høeg-Haagensen.

"Det er et svært marked at gå ind i, og vi måtte derfor overveje, om vi overhovedet var store nok til at gå ind på det marked," lyder det fra direktøren, der overtog posten efter Ole Simonsen i august sidste år.

Kabel tv-leverandøren har netop fremlagt regnskab for 2011, der viser en pæn vækst i resultatet, der lander på 123 millioner kroner før skat mod 104 millioner året før. Omsætningen er ligeledes gået frem og lander på den gode side af 1,1 milliard kroner.

"Vi er godt tilfredse med regnskabet. Vi er glade for at være i stand til at levere en vækst på toplinjen på mere end ti procent og øge indtjeningen generelt. Og så har vi fået knækket kurven på vores bredbånd og telefoniforretning," lyder det fra Klaus Høeg-Haagensen.

Af regnskabet fremgår desuden, at sidste års køb af en del af Canal Digitals kabel tv-forretning, der dog også i første omgang blev droppet, ses som en styrkelse af virksomheden.

"Men den økonomiske situation for Stofa ændrer sig. I dag udgør omsætningen på programmer halvdelen af selskabet samlede omsætning. Denne andel vil være stigende som følge af, at TV2 er blevet betalingskanal. Selskabet vil dog ikke opnå fortjeneste på TV2, da der i realiteten er tale om videreformidling til slutbrugerne."

"Dette medvirker til, at virksomheden konstant må optimere og tilpasse til de helt rigtige produkter - og derefter få dem markedsført med den rette timing og størst mulige effektivitet," står der i regnskabet.

Ifølge Klaus Høeg-Haagensen er mobilt bredbånd et af de områder, der vækker Stofas interesse.

"Vi følger meget udviklingen på mobilt bredbånd og vil ikke afvise, at det er noget, vi kommer til at kigge nærmere på," fortæller direktøren.

Af regnskabet fremgår desuden, at virksomheden fortsat har fokus på at arbejde tæt sammen med antenneforeningerne.

Læs også:

Stofa er på vej med mobilselskab.

Stofa udskyder sine planer om nyt mobilselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere