Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet

Tablets står til at blive det fjerdestørste marked for halvledere.

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her

Computerworld News Service: Tablets bliver i 2014 det fjerdestørste globale marked for halvledere på grund af det forrygende salg af Apples iPad, forudsiger markedsanalysefirmaet IHS.

Tilbage i 2010 var tablets kun det 35. største marked for halvledere, men IHS iSuppli Application Market Forecast Tool viser, at salget af halvledere til brug i tablets vil stige til 103,1 milliarder kroner i 2014 fra 14,7 milliarder kroner i 2010.

I 2011 udgjorde tablets det ottendestørste marked for halvledere, og det forudsiges, at de allerede i år vil blive det femtestørste.

Samtidig vil mobiltelefoner blive verdens største aftager af halvledere i 2012 og således for første gang overhale bærbare computere som det førende chipsegment, påpeger IHS.

"Så hurtigt media-tablets er steget fra nær ubetydelighed til at være med helt i top, er uden fortilfælde i den globale halvlederindustris historie," siger Dale Ford, der er chef for analyse af elektronik og halvledere hos IHS.

"Drevet primært af Apples iPad forventes det, at media-tablets på fire år vil have gennemgået en udvikling som andre produkter såsom bærbare og mobiltelefoner har brugt over et årti på. Denne himmelflugt vil have store konsekvenser for den globale halvlederindustri, som må tilpasse sig for at imødekomme media-tablet-markedets hurtige vækst og enorme størrelse."

Nye leverandører på vej

IHS forudsiger, at halvledermarkedet vil gennemgå en forandringsperiode, hvor nye leverandører vil forsøge at få en bid af de nye forretningsmuligheder, der følger med den hurtige vækst i salget af tablets.

"Fremkomsten af nye, specifikke anvendelser har tidligere medført, at der er opstået halvledergiganter såsom mikroprocessor-kolossen Intel og mastodonten inden for chipsæt til mobiltelefoner Qualcomm. Men tablets vil generere en langt mere forskelligartet efterspørgsel på halvledere, hvilket vil sprede forretningsmulighederne blandt en bredere vifte af leverandører, end hvad der var tilfældet for tidligere platforme."

Blandt andre vil producenter af NAND-flash og DRAM, trådløse integrerede kredsløb, billedsensorer, mikroelektromekaniske sensorer, LED'er og integrerede kredsløb til strømstyring drage fordel af udviklingen, vurderer IHS.

"Selvom der er en håndfuld leverandører, der vil skille sig ud som førende leverandører af halvledere til media-tablets, så findes der mange komponentmarkeder, der repræsenterer meget attraktive forretningsmuligheder for en bred vifte af leverandører. Interessant nok er media-tablets og mobiltelefoner en afgørende drivkraft i nedbringelsen af den konsolidering i halvlederindustrien, der har udviklet sig i mere modne markeder såsom pc-markedet."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs