Artikel top billede

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet

Tablets står til at blive det fjerdestørste marked for halvledere.

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her

Computerworld News Service: Tablets bliver i 2014 det fjerdestørste globale marked for halvledere på grund af det forrygende salg af Apples iPad, forudsiger markedsanalysefirmaet IHS.

Tilbage i 2010 var tablets kun det 35. største marked for halvledere, men IHS iSuppli Application Market Forecast Tool viser, at salget af halvledere til brug i tablets vil stige til 103,1 milliarder kroner i 2014 fra 14,7 milliarder kroner i 2010.

I 2011 udgjorde tablets det ottendestørste marked for halvledere, og det forudsiges, at de allerede i år vil blive det femtestørste.

Samtidig vil mobiltelefoner blive verdens største aftager af halvledere i 2012 og således for første gang overhale bærbare computere som det førende chipsegment, påpeger IHS.

"Så hurtigt media-tablets er steget fra nær ubetydelighed til at være med helt i top, er uden fortilfælde i den globale halvlederindustris historie," siger Dale Ford, der er chef for analyse af elektronik og halvledere hos IHS.

"Drevet primært af Apples iPad forventes det, at media-tablets på fire år vil have gennemgået en udvikling som andre produkter såsom bærbare og mobiltelefoner har brugt over et årti på. Denne himmelflugt vil have store konsekvenser for den globale halvlederindustri, som må tilpasse sig for at imødekomme media-tablet-markedets hurtige vækst og enorme størrelse."

Nye leverandører på vej

IHS forudsiger, at halvledermarkedet vil gennemgå en forandringsperiode, hvor nye leverandører vil forsøge at få en bid af de nye forretningsmuligheder, der følger med den hurtige vækst i salget af tablets.

"Fremkomsten af nye, specifikke anvendelser har tidligere medført, at der er opstået halvledergiganter såsom mikroprocessor-kolossen Intel og mastodonten inden for chipsæt til mobiltelefoner Qualcomm. Men tablets vil generere en langt mere forskelligartet efterspørgsel på halvledere, hvilket vil sprede forretningsmulighederne blandt en bredere vifte af leverandører, end hvad der var tilfældet for tidligere platforme."

Blandt andre vil producenter af NAND-flash og DRAM, trådløse integrerede kredsløb, billedsensorer, mikroelektromekaniske sensorer, LED'er og integrerede kredsløb til strømstyring drage fordel af udviklingen, vurderer IHS.

"Selvom der er en håndfuld leverandører, der vil skille sig ud som førende leverandører af halvledere til media-tablets, så findes der mange komponentmarkeder, der repræsenterer meget attraktive forretningsmuligheder for en bred vifte af leverandører. Interessant nok er media-tablets og mobiltelefoner en afgørende drivkraft i nedbringelsen af den konsolidering i halvlederindustrien, der har udviklet sig i mere modne markeder såsom pc-markedet."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere