Artikel top billede

Støtte-millioner til dansk bredbånd samler støv

De regionale væksforaer har ikke brugt 60 millioner EU-kroner til bredbånd i Udkantsdanmark. Nu forsvinder pengene snart.

Siden 2007 har 60 millioner EU-kroner til udvikling af bredbånd i danske udkantsområder samlet støv, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge avisen anvendes EU-støttemidler ofte sammen med bidrag fra private investorer. Det betyder, at beløbet faktisk hurtigt kunne vokse til 200 millioner kroner.

De mange ubrugte millioner undrer formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Han mener, at de manglende tophastigheder på internettet er et stort problem for udviklingen af erhvervsliv og vækst i Udkantsdanmark.

"Vi har en stor efterspørgsel efter hurtigere bredbånd, og det, vi har nu, er ikke godt nok," siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Derfor er de ikke brugt

Ifølge avisen er de 60 millioner kroner ikke blevet brugt, fordi konstruktionen er, at ét organ bestiller pengene og et andet bruger dem.

I Danmark vurderer Erhvervsstyrelsen det forventede forbrug af pengene i fonden, mens det er de regionale vækstfora, der formelt søger om og bruger pengene.

Disse foraer er ikke forpligtede til at følge Erhvervsstyrelsens forventninger, hedder det.

"Vi har siden 2007 set projekter inden for informationsssamfuind i bred forstand, men har ikke projekter kørende specifikt for bredbånd," siger Preben Gregersen, regionalchef i Erhvervsstyrelsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.