Artikel top billede

Oracle fraskriver sig al juridisk ansvar for egen it-guide

I sin egen softwareinvesteringsguide fralægger Oracle sig juridisk ansvar for indholdet på hver eneste af de 61 sider.

Læs også:

Derfor vil Oracle ikke tage juridisk ansvar for it-guide.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind..

På Oracles hjemmeside findes et 61-sider langt dokument, der bærer navnet Software Investment Guide.

Her gennemgås diverse regler for, hvordan en virksomhed må bruge Oracles software og hvilke licenser, der skal betales i forskellige tilfælde.

Men nederst på hver eneste side i den store pdf-fil findes en disclaimer, hvor Oracle fralægger sig ethvert juridisk ansvar for indholdet af de 61 sider.

"This document is for educational purposes only and provides guidelines regarding Oracle's policies in effect as of November 2, 2009. It may not be incorporated into any contract and does not constitute a contract or a commitment to any specific terms. Policies and this document are subject to change without notice. This document may not be reproduced in any manner without the express written permission of Oracle Corporation."

At Oracle således også forbyder kunderne at tage et print af dokumentet, betyder måske ikke så meget, når indholdet i guiden alligevel ikke har nogen juridisk gyldighed.

En dummy-guide

Kunderne kan med det forbehold, der tages, ikke bruge den guidet til noget som helst.

Det mener databasevirksomheden Miracles stifter, ejer og direktør, Mogens Nørgaard, som dagligt arbejder med Oracles systemer.  

"Det er reelt en dummy guide. De rigtige licensregler findes i en anden og mange hundrede sider langt skrivelse. På nettet findes altså denne kortere opsummering, og som Oracle fraskriver sig ethvert juridisk ansvar for. Dermed kan det, som Oracle mener, at kunderne kan nøjes med at læse, ikke bruges til noget som helst," siger Mogens Nørgaard.

Ingen advarsel

Han peger på, at de software-firmaers licensregler er meget omfattende, således også Oracles.

"Dele af licensreglerne er endda omtalt i selve serverdokumentationen, hvor der findes klausuler om, at hvis du kører et eller flere af en række specifikke SQL-scripts, medfører det automatisk, at du tager visse moduler i brug," beretter Mogens Nørgaard:

"Det bliver der ikke advaret om, og så skal du betale mellem 3.000 og 4.000 dollars per CPU for det oveni i din Enterprise-licens."

Han peger på et andet eksempel, hvor det er vanskeligt for Oracles kunder at opdage, at de er i gang med at bruge flere penge på licenser.

"Der findes regler for, at visse tabeller, der i øvrigt ligger åbent for alle i databasen, ikke må spørges på. Gør du det, har du taget ekstramoduler i brug. Du må ganske enkelt ikke spørge på en simpel tabel for at se, hvad der er i den," siger han.

Se Oracles forklaring her.

Læs også:

Derfor vil Oracle ikke tage juridisk ansvar for it-guide.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere