Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle fraskriver sig al juridisk ansvar for egen it-guide

I sin egen softwareinvesteringsguide fralægger Oracle sig juridisk ansvar for indholdet på hver eneste af de 61 sider.

Læs også:

Derfor vil Oracle ikke tage juridisk ansvar for it-guide.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind..

På Oracles hjemmeside findes et 61-sider langt dokument, der bærer navnet Software Investment Guide.

Her gennemgås diverse regler for, hvordan en virksomhed må bruge Oracles software og hvilke licenser, der skal betales i forskellige tilfælde.

Men nederst på hver eneste side i den store pdf-fil findes en disclaimer, hvor Oracle fralægger sig ethvert juridisk ansvar for indholdet af de 61 sider.

"This document is for educational purposes only and provides guidelines regarding Oracle's policies in effect as of November 2, 2009. It may not be incorporated into any contract and does not constitute a contract or a commitment to any specific terms. Policies and this document are subject to change without notice. This document may not be reproduced in any manner without the express written permission of Oracle Corporation."

At Oracle således også forbyder kunderne at tage et print af dokumentet, betyder måske ikke så meget, når indholdet i guiden alligevel ikke har nogen juridisk gyldighed.

En dummy-guide

Kunderne kan med det forbehold, der tages, ikke bruge den guidet til noget som helst.

Det mener databasevirksomheden Miracles stifter, ejer og direktør, Mogens Nørgaard, som dagligt arbejder med Oracles systemer.  

"Det er reelt en dummy guide. De rigtige licensregler findes i en anden og mange hundrede sider langt skrivelse. På nettet findes altså denne kortere opsummering, og som Oracle fraskriver sig ethvert juridisk ansvar for. Dermed kan det, som Oracle mener, at kunderne kan nøjes med at læse, ikke bruges til noget som helst," siger Mogens Nørgaard.

Ingen advarsel

Han peger på, at de software-firmaers licensregler er meget omfattende, således også Oracles.

"Dele af licensreglerne er endda omtalt i selve serverdokumentationen, hvor der findes klausuler om, at hvis du kører et eller flere af en række specifikke SQL-scripts, medfører det automatisk, at du tager visse moduler i brug," beretter Mogens Nørgaard:

"Det bliver der ikke advaret om, og så skal du betale mellem 3.000 og 4.000 dollars per CPU for det oveni i din Enterprise-licens."

Han peger på et andet eksempel, hvor det er vanskeligt for Oracles kunder at opdage, at de er i gang med at bruge flere penge på licenser.

"Der findes regler for, at visse tabeller, der i øvrigt ligger åbent for alle i databasen, ikke må spørges på. Gør du det, har du taget ekstramoduler i brug. Du må ganske enkelt ikke spørge på en simpel tabel for at se, hvad der er i den," siger han.

Se Oracles forklaring her.

Læs også:

Derfor vil Oracle ikke tage juridisk ansvar for it-guide.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?