Artikel top billede

Så godt tjener virksomhederne på storage

Se, hvordan EMC, IBM og Symantec klarer sig inden for storage-software.

Læs også:

Sådan bygger man verdens vildeste storage-løsning

Computerworld News Service: Det samlede salg af storage-software gav sidste år den rekordhøje omsætning på mere end 80 milliarder kroner på verdensplan, oplyser markedsanalysefirmaet IDC.

I fjerde kvartal af kalenderåret 2011 blev der solgt storage-software for næsten 21,6 milliarder kroner, hvilket er en forøgelse på 10,5 procent i forhold til samme periode året før.

Det betyder, at der i fjerde kvartal 2011 blev solgt storage-software for flere penge end i noget kvartal nogensinde før. Omsætningen fra storage-software i hele 2011 på 80,4 milliarder kroner var ligeledes rekordhøj med en forøgelse på 11,6 procent i forhold til 2010.

Her er vinderne

IDC's Worldwide Storage Software QView oplyser, at EMC, IBM og Symantec topper listen over leverandører af storage-software med markedsandele på henholdsvis 25,7 procent, 19,8 procent og 15,4 procent.

Fire af de syv storage-software-segmenter, som IDC følger, oplevede dobbeltcifret vækst i 2011 og udviser fortsat et stærkt vækstpotentiale, rapporterer analysefirmaet. Disse fire segmenter kalder IDC for data protection and recovery software, storage replication software, storage infrastructure software samt storage and device management software.

Det var i fjerde kvartal de to segmenter storage and device management samt data protection and recovery software, der oplevede den største vækst med henholdsvis 17,3 procent og 13,8 procent.

"På trods af at være et modent marked nød salgstallene for data protection and recovery i stort omfang godt af de udfordringer, som virtualisering har introduceret samt af behovet for at garantere høje standarder for både recovery point objective (RPO) og recovery time objective (RTO) i disse miljøer," udtaler Eric Sheppard, der er analyseleder for storage-software hos IDC.

Også markedet for software til arkivering oplevede stærk vækst med forøgelse af omsætningen på 12 procent i hele 2011 i forhold til 2010 og på 7,3 procent i fjerde kvartal i forhold til samme periode året før.

"Væksten i arkiverings-segmentet er fortsat drevet af udrulningen af cloud-baserede løsninger til arkivering og stigende mængder af ustrukturerede fildata i både den fysiske infrastruktur og i cloud-infrastrukturen," forklarer Marshall Amaldas, der er senioranalytiker i IDC's storage-software-gruppe.

Der skete i 2011 adskillige højtprofilerede opkøb i storage-software-markedet, som direkte påvirkede markedet for software til arkivering, påpeger IDC. Autonomys opkøb af Iron Mountain blev efterfulgt af Hewlett-Packards opkøb af Autonomy, hvilket med ét sikrede HP den næststørste markedsandel efter IBM.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Sådan bygger man verdens vildeste storage-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere