Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Derfor vil Oracle ikke tage juridisk ansvar for it-guide

Der er gode grunde til, at Oracle fraskriver sig al ansvar for sin investeringsguide, der ellers skulle hjælpe kunderne med licensforhold. Se Oracles forklaring her.

Læs også:

Oracle fraskriver sig al juridisk ansvar for egen it-guide.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind

I den investeringsguide, Software Investment Guide, som skal hjælpe kunderne med licensbetingelserne, fralægger Oracle sig ansvaret for indholdet med denne formulering:

"This document is for educational purposes only and provides guidelines regarding Oracle's policies in effect as of November 2, 2009. It may not be incorporated into any contract and does not constitute a contract or a commitment to any specific terms. Policies and this document are subject to change without notice. This document may not be reproduced in any manner without the express written permission of Oracle Corporation."

Den formulering mener databasevirksomheden Miracles chef, Mogens Nørgaard, gør dokumentet uanvendeligt for kunderne.

Det kan du læse om her.

Kig i kontrakten

Computerworld har spurgt Oracle om, hvad kunderne skal bruge teksten i en softwareguiden til, når den ingen gyldighed har?
 
Kommunikationsdirektør i Oracle, Anders Lund Rendtorff, henviser til, at kunderne til enhver tid skal henholde sig til deres kontrakt.

"Kundernes brug af deres licenser er beskrevet i deres kontrakt - og kun der," svarer Anders Lund Rendtorff Computerworld i en e-mail.

Kvalificeret grundlag

"Oracle stiller Software Investment Guide til rådighed for kunderne, så de kan sammenligne forskellige licensieringsalternativer og dermed træffe deres beslutninger på et kvalificeret grundlag," skriver han.

Anders Lund Rendtorff skriver desuden, at Oracle 'tydeligt' skriver, at det er den status, dokumentet har.

"Oracle's ansvar og forpligtelser vil altid være beskrevet i den enkelte kontrakt og ingen andre steder," skriver han.

Kommunikationsdirektøren protesterer i øvrigt imod, at, mener han, Oracle bliver fremhævet som eksempel på at have en praksis, der er urimelig og uhørt kompleks.

"Jeg er endnu ikke blevet præsenteret for oplysninger, der kan godtgøre, at du (Computerworld, red.) eller eksempelvis nogle af de uafhængige analysehuse har dokumentation, der viser, at det forholder sig sådan," skriver han i e-mailen.

Læs også:

Oracle fraskriver sig al juridisk ansvar for egen it-guide.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere